V centru Berlína se střílelo, jeden mrtvý a nejméně čtyři zranění

  • 274
Před víceúčelovou halou Tempodrom v centru Berlína se v pátek pozdě večer střílelo. Při incidentu jedna osoba zemřela a nejméně čtyři další lidé byli zraněni. Pachatel či pachatelé jsou podle sobotního prohlášení mluvčí státního zastupitelství stále na útěku. Okolnosti činu jsou zatím nejasné.

Střelba se ozvala v pátek kolem 23:00 SEČ. Na místě činu zraněním podlehl 42letý muž, další čtyři lidé jsou podle ČTK v nemocnici. Zranění některých z nich jsou vážná.

Server dw.com uvádí, že bylo zraněno nejméně sedm lidí. Podle agentury DPA se tři zranění dopravili do nemocnice sami, píše server.

Berlínská policie na Twitteru už dříve uvedla, že útočníci z místa činu utekli.

Hala Tempodrom, která se nachází ve čtvrti Kreuzberg, měla v pátek večer na programu turecký zábavní pořad Güldür Güldür Show. Návštěvníci museli budovu opustit bočními a zadními východy. Podle reportéra DPA na místě, které obsadily dvě stovky policistů, nebyla panika.

Zda střelba souvisela s představením v Tempodromu není zřejmé. Podle mluvčí berlínského generálního státního zastupitelství Mony Lorenzové jsou zatím nejasné i další okolnosti střelby. Policie neví ani to, zda byl střelec jen jeden, nebo jich bylo několik. Vyšetřování činu se ujalo oddělení vražd berlínské policie.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

, ,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video