Benátky, ilustrační snímek

Benátky, ilustrační snímek | foto: Jiří Smetanapro iDNES.cz

A v čem je problém? nechápala Češka pózující polonahá na památníku v Benátkách

  • 468
Polonahá turistka z Česka pózovala u památníku válečným hrdinkám v italských Benátkách. Město ji za to vykázalo na 48 hodin. Žena musí také zaplatit pokutu 450 eur (11 tisíc korun). Policii na ženu zavolal v pátek kolemjdoucí.

O případu informovala stanice CNN.

Incident se stal minulý pátek a řešila ho policie. Tu přivolal kolemjdoucí, který třicetiletou ženu s odhalenými ňadry viděl, jak se bez zábran koupe v laguně. Pak pózovala u bronzové sochy mrtvé partyzánky, která je součástí válečného památníku u veřejných zahrad Giardini, kde se odehrávají přehlídky Bienále.

„Její přítel a další žena přeskočili zábrany a stáli přímo na památníku, aby ji mohli lépe vyfotit. Stáli vedle jejích svršků, které tam ležely, jako kdyby byla někde na pláži,“ popsal CNN místní obyvatel Mario Nason.

„Bylo to neuvěřitelné, protože (ti turisté) se pořád ptali v čem je problém. Vůbec jim nedocházelo, že by dělali něco špatného,“ dodal.

„Řeknete si, o co jde? Nikoho nezabili. Ale když cestuju já a vidím kašnu, nemám potřebu do ní skočit. Když se v Paříži procházím podél Seiny, nejdu si do ní zaplavat. Když bych byl v Praze, odhodil bych oblečení na památník a šel si zaplavat, nic by se nestalo? Je to zdravý rozum. Proč lidé dělají v Benátkách takové věci, které by jinde neudělali?“ vysvětlil své znepokojení Nason. 

Mluvčí místní policie řekl, že podle jejich informací si žena lehla na památník, a pro fotku imitovala mrtvou partyzánku. 

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video