Při dramatickém přistání nebyl nikdo zraněn

Při dramatickém přistání nebyl nikdo zraněn | foto: youtube.com

Tryskáč přistál pouze s jedním kolem, zanechal za sebou ohnivou čáru

  • 27
Dramatické záběry natočili svědci nebezpečného přistání, které se v pátek odehrálo na západním pobřeží Floridy. Dosedl zde malý tryskáč, který při startu ve Střední Americe přišel o jedno kolo. Pilot naštěstí manévr zvládl a nikomu se nic nestalo.

Incident se odehrál v pátek odpoledne místního času na mezinárodním letišti Sarasota-Bradenton. Pilot stroje IAI Westwind si problému všiml krátce poté, co odstartoval z Belize, protože však ztráta kola neohrožovala bezpečnost letu, pokračoval na Floridu.

Když se blížil k cíli, provedl přelet nad kontrolní věží a dostalo se mu potvrzení, že skutečně postrádá levé kolo. Zatímco kroužil nad Mexickým zálivem, aby spotřeboval všechno palivo, na přistávací dráhu přispěchali hasiči.

Když stroj se čtyřmi lidmi na palubě dosedl na zem, nakreslil za sebou čáru jisker. Nakonec sjel na trávník, zastavil, vyskočili z něj cestující a utekli do bezpečí. Nikdo nebyl zraněn, píše server wfla.com.

Belize (modrá) a Sarasota (červená)

Belize (modrá) a Sarasota (červená)

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video