Belgii znovu zasáhly silné bouřky, voda strhávala zaparkovaná auta

  • 12
Belgická města Dinant a Namur v sobotu odpoledne a večer zasáhly bleskové záplavy vyvolané silnými bouřkami. Ulice se proměnily v řeky a voda strhávala zaparkovaná auta, záchranáři museli evakuovat blíže neurčený počet lidí. Oběti na životech ani zranění zatím hlášeni nejsou, uvedla agentura DPA s odvoláním na belgická média.

V Dinantu na jihu Belgie zablokovaly auta, jež strhl proud vody, železniční přechod na místní trati. Vlaky tam však stejně v důsledku nedávných záplav nejezdí. 

V Namuru, hlavním městě stejnojmenné provincie, bylo třeba evakuovat domy. Z provincie Valonský Brabant jižně od Bruselu jsou hlášeny sesuvy půdy a hasiči museli kvůli zaplavených domům vyjíždět i v provincii Antverpy na severu země.

Belgie se přitom stále vzpamatovává z katastrofálních povodní z předminulého týdne, po kterých zůstalo nejméně 36 mrtvých.

Vrtulníky tahají lidi z domů, hasiči uvázli ve vodě. Povodně smetly Belgii

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video