Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Zkažená změna pohlaví z Belgičana udělala „monstrum“. Zvolil eutanazii

Čtyřiačtyřicetiletý Belgičan se rozhodl ukončit svůj život a požádal o eutanazii. Důvodem byl pokažený chirurgický zákrok na změnu pohlaví, kvůli kterému zakoušel "nesnesitelné psychické utrpení".
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PO

Asi jsem to nečetl dost pozorně, ale působí to na mne tak, že se milý pacoš nechal usmrtit proto, že se mu nelíbil vzhled po operaci? 8-o

0 0
možnosti
LF

L90u62d10ě70k 76F63u19x61a

2. 10. 2013 18:08

Tak jsem se dozvěděl, že neexistuje (podle P.Martínka a dalších) porucha identity. Tak vám nevím, mám věřit odborníkům z vysokoškolskými tituly kteří tu problematiku zkoumají, nebo vševědy z diskuzního fóra kteří to odhlasovali jinak?8-o Co myslíte?

0 0
možnosti
KP

Měl byste se raději zeptat odborníka, který se podobnými věcmi přímo zabývá, třeba mudr. Fifkové (30 let praxe), nebo mudr. Procházky. Takovou věc o sobě člověk ví už od útlého dětství, že něco není v pořádku. Své by o tom mohl vyprávět David Reimer (který se narodil s bratrem, jednovaječným dvojčetem), kterému po narození při chybné obřízce spálili penis. Psycholog John Money tehdy doporučil rodičům, aby z něj operativně udělali dívku a v pozdějším věku do něj cpali ženské hormony a vše před ním tajili. Pohlavní identita je ale vrozená a on celý život věděl, že něco není v pořádku, byl to prostě kluk. Když se to v pozdějším věku dozvěděl, prošel přeměnou zpět na muže (samozřejmě nedokonalou, protože upálený penis nevrátíte, maximálně můžete vytvořit "umělou" náhradu z kůže z jiných částí těla). John Money celá léta vydával tento případ za úspěšnou psychologickou přeměnu a jako důkaz, že je identita "naučená" a nevrozená. Dokud se David nerozhodl vystoupit na veřejnosti a dokázat, jak se ukrutně mýlil. Slavný John Money přišel prakticky ze dne na den o důvěryhodnost a vážně si pošramotil kariéru. V roce 2002 spáchal Davidův bratr Brian sebevraždu, protože nedokázal unést neustálou nechtěnou pozornost a různé vzorové porovnávání se svým bratrem (do toho i ztráta práce). O dva roky později spáchal sebevraždu i David. Je opravdu nechutné, že na základě tohoto "úspěšného" pokusu byla v osmdesátých-devadesátých letech operativně přeměna další spousta (některé zdroje uvádějí stovky až tisíce) dětí... Informací o tomto případu je na internetu kvanta, stačí si to dohledat. A je i spousta dalších...

0 0
možnosti
JS

V jeho případě mu nic jiného nezbývalo, tak je konečně spokojený. Doufám, že si z něj vezmou příklad další "měniči pohlaví"

0 1
možnosti
MM

Člověk si nevybral že bude žít, tak by si neměl vybrat ani smrt. Pokud někdo neunese tíhu života, měl by se poradit s psychiatrem. Chuť vzít si život považuji za duševní poruchu. (kromě případů nepřekonatelných bolestí v posledním stadiu rakoviny apod.)

0 1
možnosti
JH

J42a24n 47H19o60y75e37r

2. 10. 2013 12:28

Když chce někdo odejít ze života dobrovolně, měl by tu možnost mít.  Když se rozhodne to udělat, udělá to stejně a pak budou "humanisté" nadávat, že vlak nejede, že metro je zavřené, protože tam někdo hupnul...

2 0
možnosti
Foto

A klidne si mne nazyvejte sociopatem, machiavelistou-ci jinymi prizvisky. Az bude chtit nekdo spachat sebevrazdu, zdvorile ho pozadam, aby si pri tom nenicil telo. Jeho organy by mohly pomoci lidem, kteri znaji cenu zivota a chteli by prezit. Jen jim treba k tomu chybi ten kus tela co ho ma ten sebevrah uplne zbytecny a zdravy.

2 0
možnosti
BK

Připadá mi poněkud nechutné, abyste takto kupčil s orgány lidí, kterými máte potřebu takto opovrhovat, a abyste hodnotil, kdo z jiných lidí má který orgán zbytečný. Těla jiných lidí jsou něco, na co si opravdu nemůžete činit žádný nárok a podobnými argumenty někoho vydírat, aby vám z něj kousky věnoval.

1 0
možnosti
BK

Na světě je spousta lidí, kteří se nikdy nenajdou a cítí se nespokojení. Tenhle měl tu výhodu, že to mohl svést na tu operaci. Inu, zkusil svoji situaci řešit, doufejme že na základě zralé úvahy, a nakonec to nepomohlo. To se občas stane každému... a po bitvě je každý generálem. Zkusil další řešení, doufejme že opět na základě zralé úvahy, a suď Bůh, jestli tentokrát už si pomohl. Třeba by býval byl stejně nešťastný, i kdyby nikdy neměl problém se sexuální identitou.

2 0
možnosti
RK

Tenhle? ;-D  Ne. Tahle. A to je ten problém.

2 3
možnosti
MP

... vlatně ti bratři byli pouze trošku hluší, prolezlí nemocemi a tak trošku slepli. Prostě pohoda. Já bych to všem těm odpůrcům předepsal ke zkoušce. Na pět let. Aby se vyléčili. Tomu se říká sebestřednost a neschopnost sebereflexe.

7 0
možnosti
LS

Tak urcite sev Belgii neprovadi euthanasie na pockani, clovek musi projit vysetrenim psychiatra tusim, ale jinak souhlas. Kazdy pripad je jiny a zalezi i na okoli, jestli psychicky nemocnemu dokaze pomoci, aby twkova smrt opravdu nebyla zbytecna.

1 0
možnosti
MZ

Já osobně jsem proti eutanazii, lépe řečeno proti něčemu tak snadno zneužitelnému jako je legální možnost, aby lékaři někomu směli vzít život, byť by to bylo na jeho žádost. Lékař by měl léčit, ne zabíjet. Kdo nemá odvahu ukončit jednou provždy svůj vlastní život dobrovolně sám, nemá právo to požadovat od jiných.

0 0
možnosti
LS

Mluvite o odvaze, ale kduz jste kvadruplegik, tak vam sebevic odvahy spachat sebevrazdu nepomuze...

3 0
možnosti
Foto

Nemyslim si, ze euthanasii toho Belgicana by byl lidsky genofond nejak zvlast ochuzen.

0 1
možnosti
BK

Zato vy jste plemenný kus.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rozepře o důchodové reformě i ústavní žaloby. Mluví stínová vláda hnutí ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno  10:31

Přímý přenos V atriu Poslanecké sněmovny probíhá tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci zřejmě...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  10:15

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Družku bil, přeřezal jí šlachy. Soud muži za dlouhodobé týrání potvrdil devět let

25. dubna 2024  8:49,  aktualizováno  10:13

Olomoucký vrchní soud zamítl odvolání Tomáše Heráka ze Šumperska, kterému krajský soud za...

SOCDEM žene Paroubkovu suverenitu k soudu. Žádá její vyřazení z voleb

25. dubna 2024  10:13

Sociální demokracie (SOCDEM) tvrdí, že koalice ČSSD, kterou ministerstvo vnitra zaregistrovalo pro...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...