Dřevěnou sochu penisu v Německu někdo odcizil. (14. listopadu 2020)

Dřevěnou sochu penisu v Německu někdo odcizil. (14. listopadu 2020) | foto: Profimedia.cz

V bavorských horách zmizela obří socha penisu, někdo ji odřízl

  • 25
Německá policie vyšetřuje nezvyklé zmizení. V Bavorsku někdo odcizil téměř dva metry vysokou dřevěnou sochu ve tvaru penisu, která se před lety bez vysvětlení objevila na úbočí jedné z hor a stala se místní atrakcí. Zdá se, že sochu někdo odřízl, z „kulturní památky“ na místě tak zbyly jen piliny.

Falická socha měřící dva metry zmizela z hory Grünten v nadmořské výšce 1738 metrů během víkendu, píše agentura AFP.

Sochu nejspíš někdo odřízl, na místě se našly piliny. Policie však neví, zda se jedná o trestný čin, protože záhadou je nejen to, jak se na horu dostala, ale i autorství sochy. Podle dostupných informací mohl 200kilogramový dřevěný penis uříznout i sám majitel.

Socha se na vrcholu hory jihozápadně od Mnichova objevila před čtyřmi nebo pěti lety a lákala k návštěvě mnohé turisty. Dokonce se objevila i na mapách Google, kde byla klasifikována jako „kulturní památka“.

Starosta blízké obce Rettenberg lituje, že socha zmizela. O jejím původu se spekuluje, podle německých médií byla nechtěným dárkem od skupiny mladých mužů, kteří pak sochu na saních odvezli na kopec.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video