Vjezd do rekreačního střediska Edelweiss Lodge v německém...

Vjezd do rekreačního střediska Edelweiss Lodge v německém Garmisch-Partenkirchenu. (13. září 2020) | foto: Profimedia.cz

Bavorští záchranáři našli v Alpách tělo nezvěstného horolezce z Česka

  • 1
Pátrací oddíly horské služby, policie a hasičů našly v pondělí dopoledne v bavorských Alpách v okrese Garmisch-Partenkirchen mrtvého jednapadesátiletého českého horolezce, který byl od neděle nezvěstný. Informovala o tom podle agentury DPA policie.

Policie dostala v noci z neděle na pondělí hlášení, že se český horolezec nevrátil z túry. Na pátrání se kvůli komplikovanému terénu kromě horských záchranářů podílel i hasičský dron a dva policejní vrtulníky. 

Dohromady se do pátrání zapojilo třiadvacet mužů. Tělo záchranáři nakonec našli mezi vrcholy Klammspitze a Brunnenkopf v nadmořské výšce 1 550 metrů.

Policie zatím neví, jak horolezec zahynul, a případ vyšetřuje. Muž nebyl k zastižení na telefonu od nedělních 15:45. Svůj osobní automobil nechal zaparkovaný v lokalitě Sägertal.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video