Letadlo v Barmě sjelo kvůli silnému větru z dráhy, zranilo se sedmnáct lidí

  • 4
Bangladéšské letadlo společnosti Biman sjelo za špatného počasí a silného větru při přistání v barmském Rangúnu z dráhy. Podle úřadů bylo zraněno 17 lidí, letoun byl vážně poškozen.

Na palubě letounu Bombardier Dash 8 bylo na palubě 29 cestujících a čtyři členy posádky, upřesnil bangladéšský velvyslanec v Barmě.

Zranění pasažérů nebyla vážná, 17 lidí ale podle něj muselo být převezeno do nedaleké nemocnice.

Mezi zraněnými je podle všeho i pilot. Na snímcích zveřejněných deníkem Myanmar Times bylo vidět rozlomené letadlo stojící mimo dráhu.

Barmský úřad pro civilní letectví případ odmítl komentovat s tím, že zatím neobdrželi zprávu o incidentu přímo z místa. Společnost Biman létá mezi barmským největším městem Rangúnem a bangladéšskou metropolí Dhákou čtyřikrát týdně.

Rangún, Barma

Rangún, Barma

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video