Herec Alec Baldwin (vlevo) v televizním rozhovoru pro stanici ABC (2. prosince...

Herec Alec Baldwin (vlevo) v televizním rozhovoru pro stanici ABC (2. prosince 2021) | foto: Jeffrey NeiraAP

Emoce, slzy. Spoušť jsem nezmáčkl, řekl Baldwin v televizním rozhovoru

  • 180
Televize ABC zveřejnila ukázky z interview s hercem Alecem Baldwinem, které ve čtvrtek odvysílá. Baldwin řekl, že nezmáčkl spoušť na zbrani, kterou držel při natáčení filmu Rust. Střela z této zbraně usmrtila kameramanku Halynu Hutchinsovou.

„Nezmáčkl jsem spoušť,“ řekl Baldwin. „Nikdy bych nenamířil zbraň proti někomu a zmáčknul spoušť. Nikdy,“ řekl herec, který hrál ve snímku hlavní roli a byl také jeho producentem.

Jde o první Baldwinův televizní rozhovor od 21. října, kdy se neštěstí při natáčení westernu v Novém Mexiku stalo. Podle vyšetřovatelů členové filmového štábu Baldwinovi řekli, že není nebezpečné se zbraní zacházet. Vyšetřovatelé se stále snaží zjistit, jak je možné, že ve zbrani byl ostrý náboj.

V ukázce z interview na ABC mluví Baldwin pohnutým hlasem a rozpláče se, když mluví o kameramance Hutchinsové. Při nešťastném incidentu Baldwin do ramene postřelil i režiséra Joela Souzu.

Na otázku, jak se ostrý náboj dostal na natáčení, Baldwin odpověděl, že „nemá tušení“. „Kdosi do zbraně dal ostrý náboj, kulku, která v tom místě ani neměla co dělat,“ řekl.

Podle vyšetřovatelů při natáčení snímku Rust nebylo vše v pořádku, co se týče zacházení se zbraněmi. Je podle nich příliš brzy na to určit, zda v tomto případu bude podána žaloba. Kvůli neúmyslnému zastřelení Hutchinsové ale už čelí civilním žalobám týkajícím se odpovědnosti za toto neštěstí.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video