Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Australskému premiérovi nadávali do idiotů. Navštívil město zničené požáry

Australský premiér Scott Morrison zkrátil svoji čtvrteční návštěvu města Cobargo poničeného požáry. Dostalo se mu velmi chladného příjetí. Obyvatelé města mu nadávali za to, že podle nich nepodnikl v boji s požáry dostatečné kroky. Premiér je dlouhodobě kritizován za svůj postoj k otázce klimatických změn.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

PS. manzelka jednoho z dobrovolnych hasicu prave ukazala mediim ucet $190 za kvalitni respirator, ktery zaplatila samozrejme z vlastni kapsy, protoze mizerove v australske vlade na tohle hasicum nedali!

Dalsi koupila sousedovi, ktery je v hasicskem oddilu s jejim manzelem.

1 0
možnosti

1.) Premiér není Bůh a nemůže řídit všechno.

2.) Jeho názory ať jsou jakkékoli nemohou za teploty a požáry co tam mají,

0 2
možnosti

sef federalni vlady Australie je ministersky predseda Scott Morrison, prezdivka ScoMo. Premieri v Australii jsou sefove vlad jednotlivych statu - tech je 6.

ScoMo a vlada byli vcas varovani ruznymi odborniky z rad hasicu, zemedelcu a dalsich, jaka pozarni katastrofa Australii ceka toto leto a ze je nutne se pripravit. Jak uz jsem psal jinde:

Pred nekolika mesici ho navstivila delegace 23 ex-sefu dobrovolnickych hasicskych jednotek RFS a sdelila, ze za danych podminek dlouhotrvajiciho katastrofickeho sucha (nektere oblasti nemely dest 2 roky!) a vyschlych vodnich nadrzi, to vse umocneno horkymi vetry z australskeho vnitrozemi, oni ocekavaji horsi a delsi nez obvyklou "sezonu letnich pozaru buse" a ohrozeni mnoha obydlenych oblasti na venkove.

Pozadovali aby vlada uvolnila fondy na zvysene mnozstvi letadel a zvysenou podporu leteckeho haseni oblasti a vetsi podporu a obnovu hasicskeho vybaveni. Hasici si v nekterych pripadech museli dokonce sami zakupovat ochranne masky ze sveho!!

ScoMo odmitl, ackoliv kratce predtim zaplatil $250 milionu na koupi a vybaveni zanovniho letadla pro sve a vladni potreby, vcetne moznost tankovani ve vzduchu.

Doslo na varovani hasicu. Pozary zacaly ve velkem uz v listopadu, ne az v lednu a nektere mensi dokonce vzplaly uz v zari!

Kdyz se Sydney pred vanoci dusilo kourem z desitek tisicu hektaru pozaru na jih a severozapad od mesta, vcetne obydlenych oblasti a melo nekolikrat horsi ovzdusi nez Sanghaj, ScoMo si s rodinou odjel na dovolenou na Havaj a dokonce se zpocatku nechal zapirat personalem! Obcane tim byli znacne nas...tvani, pochopitelne.

Az teprve kdyz skutecne doslo k rozsahle katastrofe predpovedene hasici a odborniky, uvolnil ScoMo mizernych 11 milionu...

Ted ovsem to stoji mnohem vic, kdyz beha jak idiot s krizkem po funuse a musel povolat ADF- jednotky australskych obrannych sil - armadu, letectvo a namornictvo.

1 0
možnosti

Xohanis se vylhanymi blaboly, Grasgrubere, siris FAKE NEWS.!!X

Uz samo tvoje tvrzeni "Podle místních za 87% z těchto požárů můžou pyromani, děti a nedbalost." te usvedcuje ze sireni lzi, protoze co ten tvuj "zdroj" pise je vylozena LEZ. !!

Proto take autor blabolu napsal velmi vseobecne "podle mistnich" protoze nemuze citovat zadnou respektovanou autoritu, ktera by pod tuto vylhanou statistiku podepsala sve jmeno. !!

Pro tvoji osvetu: zdaleka nejcastejsi pricinou pozaru v Australii jsou blesky, obzvlast suche bourky.

Nemas ani sajna o tom, ze rozsahly pozar buse vyrabi sve vlastni mikroklima v oblasti, ktere dominovou radou zpusobuje dalsi bourky, zapalujici dalsi pozary a vitr z pozaru rozhani oharky dal dopredu, nekdy az radu kilometru, kter zapaluji dalsi ohniska pozaru.

Kdyz chces odkaz na skutecnou vedu, ne tvoji pochybnou pavedu, precti si tohle

https://www.sciencealert.com/the-bushfires-in-australia-are-so-big-they-re-generating-their-own-weather

Tim snadneji se pozary siri, kdyz jsou velke casti uzemi vysusene dlouhym suchem, kdyz vane horky vitr z poustniho centra Australie protoze neni ochlazovany - jak by mel v tuto rocni dobu byt- vlhkym monsoonovym vetrem ze severu -protoze monsoon v listopadu nezacal a jeste porad na nej cekaji.

Nasledkem toho ruzna v ruznych mestech padaji tepelne rekordy.

Napr, vcerejsi absolutni tepelne rekordy ve state NSW: Penrith 49C (drivejsi rekord 47.9C), Canberra 44C, Wagga Wagga 46C a dalsi mista 47C.

1 0
možnosti

Pane oteplovač, kdo tu má chronické problémy s lhaním, to jste vy a vaši kolegové.

https://klimaskeptik.cz/_files/200001475-c5ea7c6e49/Climategate_emaily_cesky_verze_2013.pdf

Vřele doporučuji k přečtení. Je to opravdu velká legrace. Čekal bych ovšem, že všichni jmenovaní budou chodit kanály. Oni ale dělají, jako by se nic nestalo. Jejich nesoudnost a drzost zjevně nemá hranic.

0 2
možnosti

P70a18v95e75l 78B94e42ň91o

4. 1. 2020 12:43

Klimatickým změnám nelze zabránit, těm se dá jenom přispůsobovat....to ale lidem globálně ještě furt nedochází....

1 4
možnosti

Aby jsme zabránili klimatickým změnám muselo by být na světě o jednu třetinu méně lidí než je dnes a hlavně přestat cpát do Afriky peníze a jídlo horem dolem. A s tím oteplováním. Na Sibiři taje permafrost, v něm lidé nacházejí kosti mamutů a dávných vymřelých druhů praturů. Co tam vlastně jedli, led? Jak to tenkrák před 10000 až 50000 lety na zemi vypadalo někdy jen spekulujeme. 7 miliard lidí je pro tuto planetu už moc. Ale já věřím že si příroda s námi poradí.

0 0
možnosti

Premiér je dlouhodobě kritizován za svůj postoj k otázce klimatických změn

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/australie-pozar-morrison-klimaticke-zmeny-corbago-novy-jizni-wales.A200103_155632_zahranicni_jhr

To jako že nedostatečně poroučí větru a dešti?8-o Já jsem si najivně myslel, že pokud mají pisálci vysokoškolské vzdělání, že vědí, že klimatické změny probíhají v řádech miliard let a pokud to někdo chce ovlivnit během desetiletí, tak patří do blázince.RvEURv

0 6
možnosti

Novináři, stejně jako vy nevystidovali Fyziku atmosféry, to co mohou je ovšem citovat ty lidi co to vystudovali.

1 0
možnosti
Foto

V Austrálii jsou lesní požáry prakticky nutné. Stromy tam jsou jiné než u nás, ke svému rozmnožení a zachování druhu potřebují, aby vyhořelo spodní patro lesa a semena, která jsou odolná ohni, mohla vzklíčit. I ty stromy jsou odolné ohni. Australané by to měli nejlépe vědět, kde nestavět domy.

1 4
možnosti

to je ale neskutecny BLABOL! XXX

Bud tak laskav a neco si o Australii nastuduj, ty strome odolny ohni!

Nevis nic o eulkalyptech a jejich horlavosti, nevis nic o tom, jak a kde se v Australii zije a stavi, jenom dukatove KECAS vylozene nesmysly.X

2 3
možnosti

a jeste dalsi smejdovina od Morrisona, kterou byste meli vedet, abyste rozumeli proc ho obycejni Australani verbalne napadaji a odmitaji si s nim potrast rukou:

Ty tisice hasicu, kteri ted hasi ty rozsahle pozary s ohrozenim vlastniho zdravi a nasazenim zivotu, jsou vycviceni clenove DOBROVOLNICKYCH hasicskych sboru RFS a CFA.

Tri z nich zemreli behem poslednich 2 tydnu a rada je v nemocnici s vaznymi zranenimi. Aspon jeden je v kritickem stavu.

Nedostavaji zadny plat, zadnou kompenzaci, berou si volno z prace, dovolenou, nekteri si dokonce museli sami zaplatit vlastni ochranne masky!!

Kdyz bylo Morrisonovi ruznymi osobami asi pred 10 dny doporuceno, ze by mel zalozit kompenzacni fond pro hasice, kteri letos kvuli nezvykle dlouhe "pozarni sezone" nejsou ve svem regulernim zamestnani, podniku nebo na svych farmach,

XMorrison odmitnul - ze venkovsti hasici byli v Australii odjakziva dobrovolnici!;-€

Nakonec pod natlakem verejneho mineni rozhodl, ze ti z nich, kteri jsou "v civilu" federalnimi zamestnanci, dostanou narok na extra 4 tydny dovolene.

Nic pro ty ostatni.

5 2
možnosti

Jestli je, co jste napsal, pravda, pak je to hajzl.

0 0
možnosti

pro ty, kdo se dohaduji ohledne rozsahu pozaru v Kalifornii, Amazonii, na Sibiri a v Australii, tady je to ciselne (uzemi v akrech) i graficky:

2018 Kalifornie 2 miliony akru

2019 Amazonie 2.2 miliony akru

2019 Sibir 6.7 milionu akru

2019 Australie PROZATIM 12 milionu akru a to jeste neni konecna castka protoze jsme teprve na zacatku

Mame pred sebeou jeste vice jak 2 mesice obvykle "pozarni sezony"!!

https://www.statista.com/chart/20387/recent-wildfire-events-by-acreage-burned/

3 1
možnosti

ti, kdo se zastavji Morrisona neznaji vsechna fakta a chtaji hada za ocas. Australani moc dobre vedi proc ho kritizuji.

1) v zari si poridil nove vybavene letadlo s moznosti tankovat ve vzduchu za $250 milionu, v prvni rade pro svoji potrebu

2) na svoje letadlo prachy ma, ale na leteckou podporu haseni pozaru ne. Morrison totiz kratce na to rezolutne odmitl pozadavky delegace slozene z 23 ex-sefu venkovskych hasicskych brigad, zastupujicich tisice dobrovolnych hasicu RFS.

Tech samych, kteri ted neunavne hasi katastroficke pozary uz od listopadu. Hasici pozadovali, aby Morrison pridelil z federalniho rozpoctu vyssi castku na nasazeni dalsich letadel na haseni pozaru.

Delegace ho soucasne durazne upozornila, ze nastavajici leto bude pro NSW / Australii katastroficke vzhledem k nesmirne vyprahlosti pudy, dlouhotrvajicimu suchu a vyssim nez prumernym teplotam.

Hasici znaji svoji praci - meli pravdu. Pozary obvykle zacinaji v lednu a obvykle hrozi do brezna. Tentokrat uz v listopadu a neklere oblasti Australie byly dokonce zasazeny uz v zari!!!

3) sobecky smejd se pred vanoci "vyparil" presne v dobe, kdy Sydney se dusilo kourem ohnu a jeho vlastni domovsky stat horel jen kousek na severozapad od Sydney, pozary v rozsahu tisicu hektaru.

Nalezal se s rodinou na dovolene na Havaji a nechal se ze zacatku dokonce svym personalem zapirat!

Kdyz uz dovolenou, jakoby nebylo dostatecne nobl do jednoho luxusniho strediska na sever Australie v Port Douglas, odkud to ma letadlem RAAF 2 hodiny do hl.m. Australie v pripade potreby. Kdyz Port Douglas byl dostatecne luxusni pro prezidenta Clintona a dalsi VIP a miliardare, urcite by byl i pro australskeho ministerskeho predsedu!

Ten samy smejd v 2009 verejne kritizoval sefku policie statu Victoria, kdyz si behem katastrofickych pozaru dovolila odskocit na 2 hodiny ze sveho uradu do restaurace za rohem na veceri -s mobilem v ruce!

10 2
možnosti

"Podle vědců jsou na vině právě klimatické změny, které vedly k výjimečně teplé a suché zimě."

Podle místních za 87% z těchto požárů můžou pyromani, děti a nedbalost.

https://www.smh.com.au/national/arson-mischief-and-recklessness-87-per-cent-of-fires-are-man-made-20191117-p53bcl.html

Závěrem tedy je, že klimatické změny provokují pyromany k požárům a děti k tomu, aby si hrály se sirkami?

7 8
možnosti

X"Podle místních za 87% z těchto požárů můžou pyromani, děti a nedbalost."X

NENI PRAVDA. !!

Citujes z prolhaneho, nespolehliveho zdroje, ktery se ani nezmohl konkretne oznacit kdo jsou ti "mistni", natoz aby se namahali citovat ze solidnich, overenych spolehlivych zdroju.

!!POZOR - je to - FAKE NEWS.!!

2 3
možnosti
  • Nejčtenější

Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci

13. dubna 2024  20:38,  aktualizováno  14.4 8:54

Sledujeme online Írán vyslal na Izrael desítky bezpilotních letounů a také rakety. Je to odveta za útok na íránský...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Rusové zničili Ukrajině elektrárnu, Polsko kvůli útokům vyslalo stíhačky

11. dubna 2024  8:15,  aktualizováno  12:37

Sledujeme online Rusko v noci na čtvrtek podniklo rozsáhlý útok na energetickou infrastrukturu ve čtyřech...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Z léta opět do mrazů. V příštím týdnu bude i sněžit, varují meteorologové

11. dubna 2024  16:11

Léto se ještě zdaleka neblíží. Upozorňují na to meteorologové a dodávají, že podle všech modelů do...

Poslanci změní vodní zákon v reakci na ekologickou havárii na Bečvě

19. dubna 2024  5:40

Změnu vodního zákona, která má snížit rizika havárií na řekách, budou v pátek schvalovat poslanci....

Česko bez výjimky, ujištěním navzdory. Co přesně stojí v migračním paktu

19. dubna 2024

Premium Evropská unie schválila migrační pakt a od roku 2026 budou muset jednotlivé státy přijmout svůj díl...

ANALÝZA: Zbožný, prostý, ale silný. Čím Indy tolik uhranul fenomén Módí

19. dubna 2024

Premium Naréndra Módí válcuje Indii jako málokterý jeho předchůdce. Zdá se nezastavitelný, podobně jako...

Prezident Pavel vyzval v americké CNN, aby Kongres schválil pomoc Ukrajině

18. dubna 2024  23:09

Český prezident Petr Pavel Spojené státy, aby schválily podporu pro Ukrajinu. Řekl to v pořadu...