Anonymous vyhlásili válku Islámskému státu

Anonymous vyhlásili válku Islámskému státu | foto: iDNES.cz

Teroristé v neděli udeří, varovali Anonymous. Hnutí zprávu popřelo

  • 31
Teroristé z organizace Islámský stát údajně na neděli plánují několik teroristických útoků po celém světě. V sobotu předtím varovalo hackerské a aktivistické hnutí Anonymous. Terčem atentátů se má znovu stát Paříž a také místa v Itálii, Indonésii, Libanonu i Spojených státech.

O varování o útocích informoval server International Business Times. V rámci své činnosti proti radikálním islamistům údajně Anonymous shromáždili data, která vypovídají o útocích chystaných na neděli.

Účet na Twitteru s názvem Anonymous, ale tyto informace později popřel.

21.listopadu 2015 v 22:14, příspěvek archivován: 21.listopadu 2015 v 22:49

This account did not tweet about possible future ISIS attacks, this is the original post: https://t.co/ZBRy3rPlfA

V Evropě by se cílem teroristických útoků měly stát veřejné akce v Paříži, Římě a Miláně, další atentáty by se mohly podle Anonymous odehrát v Indonésii a Libanonu. Ve Spojených státech je prý teroristickým útokem ohrožena Atlanta.

„Cílem je zajistit, aby se celý svět nebo alespoň lidé, kteří se na tyto akce chystají, dozvěděli, že se objevily hrozby a že existuje možnost útoku. Dalším cílem je, aby Daesh věděl, že o tom svět ví, a zrušil útoky,“ uvedla skupina Anonymous.

Hnutí údajně informovalo o hrozícím nebezpečí příslušné úřady, které ale prý nejednaly, a proto se Anonymous rozhodli informace zveřejnit. Důkazy o ohrožení zástupci hnutí prý předali britským zpravodajcům z MI5, americkým službám CIA a FBI a australské vládě.

Anonymous vyhlásili IS kybernetickou válku

Hnutí Anonymous je mezinárodní sítí počítačových hackerů a aktivistů, které podniká kybernetické útoky jménem obrany svobodného internetu.

V reakci na pařížské atentáty z 13. listopadu, při kterých zahynulo 130 lidí, vyhlásili aktivisté Islámskému státu válku na internetu. V úterý oznámili, že napadli už 5 500 účtů na Twitteru, které patří právě islamistům napojeným na IS.

Terčem kybernetických útoků hnutí Anonymous se v minulosti staly webové stránky nadnárodních společností, justice či vládních orgánů v řadě zemí. V České republice kdysi hnutí napadlo portály politických stran a pozměnilo i stránky Ochranného svazu autorského (OSA).

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video