Americký exprezident Barack Obama

Americký exprezident Barack Obama | foto: Reuters

Žena poslala Obamovi balík s výbušninou, prozradily ji chlupy její kočky

  • 20
Loni v říjnu přišly na adresu dosluhujícího amerického prezidenta Baracka Obamy a texaského guvernéra Grega Abbotta balíčky s podomácku vyrobenou výbušninou. Úřady teď zřejmě mají pachatelku - ženu z Texasu dopadly díky chlupům její kočky, které zůstaly přilepeny na balíčku.

Na krabici s výbušninou, která byla zaslána na adresy obou politiků, našli vyšetřovatelé jemné kočičí chlupy. Ty patřily kočce, kterou vlastní  šestačtyřicetiletá Julie Poffová z Texasu, píše britský web The Guardian.

Vyšetřovatelé Poffovou viní z „přepravy výbušnin s úmyslem zabít a zranit“. Výbušné zařízení, které přišlo tehdejšímu prezidentu Baracku Obamovi, bylo odhaleno při standardní kontrole příchozí pošty.

Šlo přitom o stejný typ výbušniny, který byl zaslán také texaskému guvernérovi Gregu Abbottovi, konstatuje zpráva a dodává, že Abbott unikl „těžkým popáleninám, nebo smrti“ díky tomu, že balíček otevřel jinak, než žena předpokládala, čímž se nespustil výbušný mechanismus.

Proti ženě svědčí i to, že výbušnina byla uložena v krabici od cigaret pocházejících z obchodu, kde Poffová občas nakupovala. V její garáži byla také nalezena pyrotechnika. Podle webu CNN navíc jeden z balíků obsahoval mobil, který patřil osobě s příjmením Poff.

Vyšetřovatelé také uvedli, že jim žena řekla, že nemá ráda prezidenta a je naštvaná na Grega Abbotta, protože „nedostává podporu od svého exmanžela“.

Poffová mimo to zaslala i třetí výbušný balík úředníkovi sociálního zabezpečení z jejího okresu. Soud ji viní rovněž z rozesílání urážlivých dopisů, z podvodů s potravinovými lístky a vyhlášení falešného bankrotu.

Žena se brání tím, že někdo ukradl odpadky z jejího domu a otisky prstů na nich použil při sérii kriminálních činů, které nespáchala a o kterých nic neví.

Julia Poffová:

24.listopadu 2017 v 02:09, příspěvek archivován: 25.listopadu 2017 v 12:40

Former US Pres, Barrack Obama was sent a bomb mail from a Texas woman made with cigarette packet and salad dressing cap. She also sent a copy of her bomb mail to Texas governor Greg Abbott. According to report, Julia Poff who is said to be... Read more https://t.co/jomU76tKiT https://t.co/CgUumhKIf7


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video