Američan Cary Dana Dolego v kanceláři charitativní organizace Národní pomoc

Američan Cary Dana Dolego v kanceláři charitativní organizace Národní pomoc | foto: bukinfo.com.ua

Americký politik hledal lásku na Ukrajině, skončil jako bezdomovec

  • 28
Ukrajinská policie zadržela ve městě Černovice zuboženého bezdomovce, který hovořil plynnou angličtinou. Vyšetřování ukázalo, že muž se jmenuje Cary Dana Dolego a je to někdejší kandidát na guvernéra Arizony. Na západní Ukrajině uvázl při svém putování za láskou.

Policisty na bezdomovce bloumajícího už dlouhou řadu týdnů kolem nádraží upozornili pracovníci dobročinné organizace Národní pomoc. Strážce pořádku při osobní prohlídce překvapil americký pas a notebook, který bezdomovec ukrýval pod svým odpudivým kabátem.

Dolego vypadal mimořádně zuboženě i mezi místními bezdomovci. Na policejní stanici ale překvapil plynnou americkou angličtinou, s níž přes tlumočníka začal vyprávět svůj příběh.

Na ukrajinskou Bukovinu ho přivedla už letos v květnu láska. Na internetu se seznámil s černovickou krasavicí Julijí a po několikaměsíčním dopisování se rozhodl za svojí láskou vydat. Svou vyvolenou o svém záměru podrobně informoval, na černovickém nádraží ale na ni čekal marně.

Dolegovi brzy došly peníze, přesto odmítl nabídku amerického velvyslanectví na úhradu cesty domů. Prošlo mu už totiž ukrajinské vízum a obával se, že by se příště do země své lásky nedostal a Juliji by už nikdy nenašel. Jak policie s Dolegem naložila, o tom se ve zprávě agentury Unian nehovoří.

Dolego v listopadu 2010 skutečně kandidoval na úřad arizonského guvernéra, ale jeho politická kariéra byla spíš symbolická. Volby ovládl souboj demokratického kandidáta Terryho Goddarda s dosavadní republikánskou guvernérkou Jan Brewerovou, která svůj post obhájila. Dolego skončil s minimem hlasů hluboko v poli poražených.

Černovice, Ukrajina

Černovice, Ukrajina

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Bezdomovec, Notebook

Video