Juliette Parker se vydávala za fotografku, aby mohla unést dítě.

Juliette Parker se vydávala za fotografku, aby mohla unést dítě. | foto: Pierce Co Sheriff

Američanka se vydávala za dětskou fotografku, aby mohla unést miminko

  • 5
Žena z washingtonského města Tacoma si pozvala do svého domu údajnou dětskou fotografku. Ukázalo se však, že návštěva má s jejím miminem úplně jiné plány. Majitelku domu zdrogovala a pokusila se jí dítě vzít. To se ale nepovedlo a policie ji vzápětí zadržela.

Matka dítěte, Elysia Millerová, se s falešnou fotografkou seznámila na Facebooku ve skupině pro čerstvé rodičky. Fotografka, vlastním jménem Juliette Parkerová, jí nabídla, že jí zadarmo pořídí fotografie jejího potomka. Přitažlivou nabídku odůvodňovala tím, že si chce vytvořit portfolio a získat reputaci, píše deník The Independent.

Fotografka třikrát navštívila Millerovou v jejím domě. Při poslední návštěvě přivedla i svou šestnáctiletou dceru. Pár sebou přinesl i sladké pohoštění.

Millerová se ale po ochutnání dortíku najednou cítila ospalá a otupělá a bylo jí na zvracení. Požádala proto návštěvu, aby odešla. Ihned poté, co se za ní zavřely dveře, zavolala policii. 

Podle policie se ji dvojice pokusila zdrogovat. Doktoři jí řekli, že se pravděpodobně jedná o drogu GHB, kterou používají sexuální násilníci k uspání svých obětí. 

Millerová policii řekla, že se Parkerová při návštěvách chovala divně. S miminkem si pořizovala selfie a pečlivě za sebou uklízela jakékoliv možné otisky prstů.

Po odchodu falešné fotografky žena zjistila, že jí zmizely klíče. Policie jí proto nechala vyměnit zámek.

Millerová nebyla jediná, kterou se Parkerová pokusila zneužít. Policie na základě výpovědí dalších obětí došla k závěru, že jejím cílem bylo ukrást mimino a vychovat je jako vlastní.

Parkerová nepoužívala své vlastní příjmení, ale různé pseudonymy, například Juliette Noelová nebo Gainesová.

Údajnou fotografku i její dceru policie zadržela. Parkerovou policisté poslali do vazby, dceru úřady umístily do detenčního centra pro mladistvé. Policie ženu obvinila z útoku a pokusu o únos. 

V telefonu Parkerové policisté našli zprávy, které psala bývalému příteli. Prosí v nich o poskytnutí drogy GHB, aby mohla unést dítě. 

Policie zveřejnila fotky tří dětí nalezených v jejím telefonu a žádá jejich matky, aby se přihlásily jako svědkyně a poskytly o případu více informací.

Úřady Parkerovou propustily z vazby po předložení kauce ve výši 50 000 dolarů (1 158 500 korun). Soud ji poté opětovně poslal do vězení, ale Parkerová se z něj znovu dostala po zaplacení kauce 150 000 dolarů (3 475 500 korun), informovala stanice Komo News.

Millerová tvrdí, že od té doby, co ji Parkerová zdrogovala, nemůže spát ani jíst a je neustále vyděšená. Doma i v autě má vždy po ruce mačetu a pepřový sprej a pod polštářem má i nůž.

Podle televizní stanice KOAA-TV Parkerová v roce 2019 kandidovala na starostku města Colorado Springs. Svou kampaň postavila na sociálních tématech, jako je řešení problémů bezdomovectví či dostupné bydlení. Získala více než 11 000 hlasů, její protivník, současný starosta John Suthers, však obdržel skoro 70 000 hlasů.

Stanice zjistila, že Parkerová vlastní asi dvacet nemovitostí napříč zemí. Podle sousedů není tak sociálně zaměřená, jak se tváří. Parkerová má rovněž vazby na falešný podnik v San Antoniu a od roku 2014 čelí třem obžalobám ve Washingtonu. Podle policie se před dvěma lety pokusila vytvořit bombu.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video