VIDEO: Muž přežil tři týdny v mrazivé divočině, při požáru přišel i o psa

  • 120
Na Aljašce zachránili muže, který po požáru své chaty přežil v divočině a mrazu více než tři týdny. S odvoláním na místní policii o případu informovala televize CNN.

Třicetiletý Tyson Steele, původem z amerického státu Utah, žil na samotě asi 30 kilometrů od nejbližší osady. Z hořící chaty a jejích trosek se mu podařilo zachránit nějaké konzervy a arašídové máslo. Spočítal si, že má dost jídla na měsíc, pokud sní dvě konzervy denně.

Tyson Steele, kterého zachránila policie po třech týdnech v mrazivých podmínkách aljašské divočiny.

Mnoho jídla se vlivem žáru otevřelo a načichlo kouřem z požáru. „Chutná to jako můj domov, jen hořící,“ řekl CNN. Před větrem a mrazem si postavil úkryt. Při požáru přišel o většinu majetku i o mobilní telefon, ztratil i svého psa. 

„Jmenoval se Phil. Byl to nejlepší pes na světě,“ řekl Steele podle listu The Daily Mail. Do sněhu muž napsal velkými písmeny SOS. Nápisu si pak všimla posádka policejního vrtulníku, který přelétával poblíž.

Steele řekl, že kdyby jej nezachránili, byl odhodlán se v příštích dnech vydat na nebezpečnou cestu nepřístupným terénem do civilizace. Díky posádce vrtulníku se však zanedlouho mohl osprchovat a najíst se v řetězci rychlého občerstvení.

Teď plánuje, že se vrátí domů do Salt Lake City, kde žijí jeho příbuzní. „Mají psa,“ řekl policistům.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video