Při dopravní nehodě v Alabamě zemřelo devět dětí, způsobila ji bouře

  • 3
Sobotní srážka dvou vozidel v americkém státě Alabama si vyžádala nejméně deset obětí. Zahynulo devět dětí, které cestovaly v autobuse, řada dalších lidí utrpěla zranění. K nehodě došlo kvůli následkům tropické bouře Claudette, která od soboty bičuje americké pobřeží.

Podle vyšetřovatelů v okrese Butler County v jižní Alabamě srážku autobusu s dalším vozidlem s největší pravděpodobností způsobilo množství vody na vozovce v důsledku silných dešťů. Kolik lidí je zraněných, není jasné.

Tropická bouře Claudette v sobotních ranních hodinách dosáhla amerického pobřeží států Mexického zálivu a nyní se přesouvá vnitrozemím směrem na Severní Karolínu. Její intenzita se mezitím snížila na tropickou níži, podle amerického Národního střediska pro hurikány (NHC) však v pondělí opět zesílí na bouři.

Nepřízeň počasí způsobila na jihovýchodě USA bleskové povodně, které byly v neděli hlášeny v pásu od Alabamy po Severní Karolínu. V sobotu si nečas vyžádal dva mrtvé ve městě Tuscaloosa, na které spadl větrem vyvrácený strom.

Bouře dala vzniknout také tornádům, která v Alabamě zpustošila desítky domů a v okresu Escambia County podle místních úřadů „v podstatě srovnala se zemí“ čtvrť z mobilních domů. Tornáda byla zaznamenána také v jižní Georgii.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video