(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: David Peltán, MAFRA

České ženy obtěžoval v bavorském akvaparku azylant, policie ho zadržela

  • 434
Německá policie v pátek zadržela 45letého žadatele o azyl, který údajně v akvaparku v bavorském městečku Waldmünchen obtěžoval dvě návštěvnice z Česka. Informoval o tom server deníku Wochenblatt. Cizinci na místě zakázali vstup do zařízení, policie jej vyšetřuje kvůli podezření ze sexuálního obtěžování.

Pětačtyřicetiletý muž v akvaparku Aquafit Erlebnisbad ve Waldmünchenu, který leží asi 25 kilometrů jihozápadně od Domažlic, údajně ženy z Česka obtěžoval značně neodbytně. Tisknul se k nim v solankové lázni a nepřestal ani poté, co ho Češky vyzvaly, aby toho nechal. Jedné z nich podle serveru Wochenblatt následně přeložil své nohy přes její nohy. 

Ženy nakonec informovaly plavčíka, který zavolal policii. Strážníky po příjezdu navíc oslovil další návštěvník akvaparku - dvanáctiletý chlapec - který jim oznámil, že jej stejný muž krátce před tím osahával v horní části těla.

Podle serveru Wochenblatt byl muž zaměstnancům akvaparku podezřelý již dříve, nezaregistrovali ale, že by někomu něco udělal. Policie vyzvala případné další oběti obtěžování, aby se přihlásily.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video