Luxusní komplex Las Boas na Ibize.

Luxusní komplex Las Boas na Ibize. | foto: Profimedia.cz

Pár zaplatil za ubytování na Airbnb čtvrt milionu, v reálu neexistuje

  • 80
Britský manželský pár si přes internetovou platformu Airbnb objednal luxusní ubytování v komplexu na španělské Ibize, za které zaplatili v přepočtu více než čtvrt milionu korun. Co se ale ze začátku jevilo jako sen, se brzy proměnilo v noční můru. Ubytování totiž nebylo skutečné a manželé museli po příjezdu hledat jiné bydlení.

Manželé Ian a Denise Felthamovi si objednali luxusní ubytování na 14 dní za 9 610 liber (278 tisíc korun), jehož součástí měly být soukromé turecké lázně,vířivka nebo terasa vykládaná mramorem. Pár si místo vybral také kvůli možnosti přijet se psem, protože cestuje se dvěma jorkšírskými teriéry.

Fotografie apartmánu nabízeného na Airbnb, které pronajímatel už smazal, byly ale sestaveny z různých bytů k pronájmu nebo prodeji na stránkách luxusního ibizského komplexu Las Boas. Ubytování tedy nebylo skutečné. 

Las Boas Resort
Book your vacation with us

6. dubna 2018 v 13:16, příspěvek archivován: 3. října 2019 v 14:23

Feltham pro stanici CNN uvedl, že ani několik dní před příjezdem se jim nikdo ze společnosti Lux Travel Collective, která ubytování na Airbnb nabízela, neozval s žádnými instrukcemi ohledně pobytu. Začal proto být podezřívavý.

Když se nakonec pár objevil na recepci komplexu, kde požadoval své předem zaplacené ubytování, recepční je odmítla s tím, že o ničem neví. Manželé proto museli narychlo hledat jiné ubytování, které by jim dovolilo psy.

Designed by the famous architect Jean Nouvel
Las Boas

18. dubna 2018 v 11:57, příspěvek archivován: 3. října 2019 v 14:25

Podle zaměstnanců Las Boas byla nabídka na Airbnb falešná. Mezi čtyřiceti různými jednotkami, které nabízejí na svém webu, totiž žádná nesplňuje tak luxusní vybavení, které britští manželé očekávali.

Airbnb umožní nabídku ubytování v osadách na Západním břehu

Ani jeden z bytů v komplexu nemá soukromé turecké lázně, soukromý výtah nebo další vymoženosti prezentované na Airbnb. Někteří z majitelů bytů podle personálu Las Boas nicméně nabízejí jejich pronájem právě přes Airbnb, které nyní celý incident vyšetřuje.

„Takové jednání rozhodně neodpovídá našim obvykle vysokým standardům. Hostům jsme se omluvili a nabídli jsme jim vrácení peněz v plné výši. Airbnb dosud ubytovalo přes půl miliardy hostů. Podobné problémy jsou u nás neuvěřitelně vzácné,“ okomentoval případ Charlie Urbancic z Airbnb.

Podle Felthemových se nicméně společnost dopustila zásadní chyby a nebyla s nimi schopna adekvátně komunikovat před příjezdem do ubytování. „Jsou nesmyslná a anonymní organizace,“ uvedl Feltham.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Airbnb

Nejlepší videa na Revue