ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Ozbrojenci přepadli v Burkině Faso kostel, zabili šest lidí včetně kněze

  • 59
Útočníci v africké Burkině Faso přepadli katolický kostel ve městě Dablo a zabili tam šest lidí včetně kněze. Informovala o tom agentura AFP. Útočníci patří Islámskému státu a k teroristické organizaci Al-Káida.

Podle zpravodajské stanice BNO dorazili útočníci ke katolickému kostelu na motocyklech. Ženám a dětem nařídili, aby z místa odešly. Šestici mužů včetně kněze popravili. Místní média informovala, že ozbrojenci poté kostel zapálili.

Incident se odehrál v neděli v devět hodin ráno ve vesnici Dablo, která je vzdálená přibližně devadesát kilometrů od města Kaya na severu země. „Kolem devíti hodin vtrhli na nedělní mši a začali střílet,“ uvedl podle BBC starosta vesnice Ousmane Zongo.

Útočníci patří k Islámskému státu, k teroristické organizaci Al-Káida i k místní islamistické organizaci Ansarum Islam.

„Ve městě je cítit panika. Lidé jsou zavření doma, nic se tu neděje, obchody jsou zavřené. Je to tu jako ve městě duchů,“ řekl podle BBC starosta.

Ve stejném regionu minulý měsíc jiná skupina ozbrojenců zaútočila na protestantský kostel, kde rovněž zavraždila pastora a pět věřících. Ani k jednomu z útoků se zatím nikdo nepřihlásil.

12.května 2019 v 17:25, příspěvek archivován: 12.května 2019 v 17:26

VIDEO: ??A priest and five worshippers are killed during Sunday mass in #BurkinaFaso?s #Dablo city as gunmen burst into a church and opened fire ? local officials https://t.co/IzpmdUYvvT

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

A priest and five worshippers are killed during Sunday mass in #BurkinaFaso’s #Dablo city as gunmen burst into a church and opened fire – local officials https://t.co/IzpmdUYvvT

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video