Diskuze

V Afghánistánu se zřítilo letadlo. Tálibán ho nesestřelil, odmítli Američané

V oblasti kontrolované radikálním hnutím Tálibán ve východním Afghánistánu v pondělí spadlo letadlo americké armády. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na amerického armádního mluvčího. Ten zároveň označil za nepravdivé tvrzení afghánského radikálního hnutí Tálibán, že se jeho bojovníkům podařilo stroj sestřelit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Mě udivuje, že při sestřelu ukrajinského letadla v Íránu jsme druhý den podle údajů amerických vojenských družic věděli, kolik knoflíků na uniformě chybělo íránskému operátorovi protiletadlového systému a kdy se naposled myl a holil. Tady se po dvou dnech dohadujeme, čí to letadlo bylo a jestli to byl bombardér nebo Bombardier a kolik v něm bylo lidí nebo amerických vojáků. Snad to nedošlo až tak daleko, že mluvčí Americké armády řídí utajovací skupina Vladimíra Putina?

1 2
možnosti
LD

L78e56o 58D79a74v63i85d

28. 1. 2020 11:03

Pochopitelně, že se ví, ale opět se bude tutlat jako vždy. Nedávno jsem shlédl německý dokument z roku 2003: Sestřeleni nad Sovětským svazem, z dokumentu se dozvíte mnohem více o špionážních letech USA nad územím SSSR, zde uvidíte, jak se zahlazovali stopy, kamuflovalo, vymýšleli verze, jak za vyzrazení hrozili letcům USAF vojenský soud a následně několikaletá vězení a pokuty v tísících USD.

"..Nad sovětským územím dochází zanedlouho k leteckým soubojům, při nichž zahynulo nejméně stopadesát mužů. Tato elektronická vzdušná špionáž bylo hrou na život a na smrt. Přísně utajované lety vedly hluboko do nitra Sovětského svazu..." oficiální text distributora.

0 0
možnosti
JH

Bombardier E-11A BACN je velmi drahé a velmi důležité letadlo pro americkou armádu, zejména v prostředí jakým je Afganistán, plném hor. Ve slangu armády USA se mu přezdívá „létajíci WIFI“ a umožňuje komunikaci mezi armádními složkami USA a, zejména, komunikaci s drony. To, že bylo letadlo sestřeleno se objevuje v západních médiích stále častěji. "Taliban possibly shot down an USAF Bombardier E-11A aircraft ...! S přiznáváním pravdy ale jistě nebude nikdo pospíchat, stejně jako Irán, řekl bych. Trvalo dost dlouho, než USA vůbec přiznalo, že letadlo bylo jejich. Na palubě zahynulo cca 10 osob.

2 0
možnosti
JK

J20a79n 86K25r58á10t12k16ý

27. 1. 2020 23:02

Co dělá americké vojenské letadlo s vysokými důstojníky a příslušnou elektronikou nad Afgánistánem? USA jsou s tímto státem ve válečném stavu, nebo jsou okupanty a domorodci mají právo se bránit!

My jsme neměli právo spáchat atentát na zastupujícího říšského protektora v době Protektorátu Čechy a Morava?

1 2
možnosti
MS

Takže vy považujete Al-Kájdu a Taliban za legitimní vládu ? PS podpora terorismu je trestná tak ať se potom nedivite

1 2
možnosti
Foto

Vidím, že už nejde o bombardér, ale skutečně o Bombardier. Pokrok po několika hodinách upozorňování. Včil už jen doladit ty znaky. Too, co je na tom pravém motoru, to není znal US letectva, ale US výsostný znak. Znak letectva vypadá takto:

https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Air_Force#/media/File:US_Air_Force_Logo_Solid_Colour.svg

5 0
možnosti
MR

Pane Coufale, to je marná snaha. To zase bude trvat několik hodin stejně, jako když jsem je upozorňoval, že je to Bombardier

3 0
možnosti
TB

Talibán se ochotni přihlásí i k tomu, že vám doma došel toaletní papír.

6 0
možnosti
VJ

Nikomu letadlo nechybí. Nebude to nakonec to malajsijské letadlo, co se před kolika lety ztratilo?

5 0
možnosti
DP

D42a12d74a94k 65P94e88t96r

27. 1. 2020 18:30

Neskutečné, spadlo nebo bylo zestřeleno, je civilní nebo vojenské, obětí osmdesát nebo něco kolem deseti. Rádio Jerevan opět vysílá?;-D

4 0
možnosti
EL

Buďte rád, že už opravili ten bombardér/Bombardier. Předpokládám u ostatních informací obdobnou věrohodnost.

6 0
možnosti
Foto

Co si asi tak máme myslet o popisu k úvodní fotce s obrovským znakem USA na motoru, když popisek následně tvrdí, že:

Není jasné, komu letadlo patřilo . (27. ledna 2020) | foto: AP

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/afghanistan-letadlo-pad.A200127_110758_zahranicni_kha

Komu asi patřilo, když je tam znak jako na vojenských letadlech Spojených států???

7 0
možnosti
MR

To je právě vtipné , že to američani pořád prověřují, jako by neměli přehled o svých strojích online

6 1
možnosti
MJ

Logo USAF tam domalovali ti Talibánci?

6 0
možnosti
HK

A už nám to leze. :DD To letadlo asi stáhla tíha demokracie. Zajímavé že se znak ''afghánské aerolinky'' shoduje s americkým vojenským.

3 3
možnosti