VIDEO: Statečná kočka domácí zahnala aligátora

  • 16
Turisté v parku v americké Lousianě byli přesvědčeni, že budou nechtěně svědky toho, jak si aligátor pochutná na kočičím mase. Krokodýl se však nebojácné kočky zalekl a přivedl si na ni posilu. Ale ani ve dvou si na pětikilové zvíře netroufli.

Aligátor, který váží přes 250 kilogramů, vylezl na břeh, odkud ho pozorovala kočka. Místo aby se dala na útěk, seděla klidně dál a sledovala každý pohyb velkého plaza.

"Pane bože, ona skončí jako kočičí svačina, já se na to nemohu dívat," křičela žena, která byla v parku na výletě. Nakonec se ale stejně jako ostatní dala do smíchu, když viděla, že vítězem tohoto nerovného souboje je kočka.

Sekla po aligátorovi tlapkou a ten se raději rychle klidil zpět do vody. Kočka dál čekala na břehu a nelekla se ani ve chvíli, kdy se aligátor vrátil s posilou.

Najednou byli na malou kočku dva. Ani jeden se ale neodvážil vzepřít jejím malým drápkům. "To je neuvěřitelné, aligátor se bojí kočky," řekl muž, který celou scénu natočil.

Aligátoři se živí ptáky, rybami a malými savci. Lidem žijícím v blízkosti parku odborníci doporučují, aby si své mazlíčky drželi doma, jinak je hladoví krokodýli sežerou. Tedy pokud se jich nebudou bát jako této kočičí hrdinky.