VIDEO POD ČAROU: Do „veverek“ jako když střelí

  • 9
Satirický moderátor Petr Vydra si tentokrát vzal na mušku "veverky". Autor soudí, že připomenutí některých kauz, z nichž se člověku může udělat špatně, poslouží národnímu zdraví. Třeba si vytvoříme protilátky. Navíc je dobré pojmenovávat věci pravými jmény. Tedy nedělat to jako například Radek John.

Petr Vydra

Dramaturg, autor, interpret. Moderátor rádia ClassicFM. Píše divadelní adaptace, občas hry. Bývá k vidění v pořadu Na stojáka. Své povídky příležitostně čte na autorských večerech.

Petr Vydra

V pořadu Pod čarou se pozastavujeme nad výrokem Radka Johna, že rozpad Věcí Veřejných je takovým jeho a jejich Sarajevem. Přirovnal se tak de facto k Václavu Klausovi z podzimu roku 1997.

Radek John je dnes již jen autorem nadsazených mediálních výroků a sloganů, které často jenom přebírá a doufá, že se pro danou situaci hodí. Doufá marně. Video je tedy hodně o Johnovi. 

Celý dnešní díl Pod čarou, aby se nám neudělalo nevolno, spláchneme libou čerstvou vzpomínkou na soudce Jana Šotta a pár oddechovými zábavnými videi.

A pravidelné varování: ne vše, co bude řečeno, je pravda a nic než pravda. Něco z toho je lež a nic než lež. Je na vás, čemu budete věřit.