Věštkyně pořadu EZO TV Jolanda

Věštkyně pořadu EZO TV Jolanda | foto: TV Barrandov

Romská věštkyně z televize je hvězdou internetu, rapuje i s Madonnou

  • 80
Pořad EZO TV, který pravidelně vysílá TV Barrandov, vyprodukoval novou hvězdu sociálních sítí v Česku. Nejnověji je v kurzu romská věštkyně Jolanda, jež si díky své tělesné struktuře vysloužila přezdívku "EzoDojnice Jolanda". "Nejsem hvězda, to není mým posláním," řekla iDNES.cz věštkyně, jejíž televizní výstupy už stačili fanoušci zremixovat do hudby Madonny.

Jolanda je skromná žena ze severních Čech, která věštění má takříkajíc v krvi. "Tohle se nedá naučit, tohle je dar, který se u nás dědí už hodně dlouho. Věštila moje maminka, její maminka, tetičky, prostě všichni," říká nejnovější hvězda YouTube, jejíž výstupy jsou ke zhlédnutí v různých provedeních.

Sledovanost videí dosahuje statisíců zhlédnutí. A další přibývají. Nejnovějším počinem neznámého fanouška je remix typicky romské mluvy hlavní aktérky, kterou se podařilo precizně naskládat pod hudbu Madonny.

"Jsem sice na Facebooku, ale tyhle videa moc nesleduju. Pro mě je důležitá moje profese, díky které můžu lidem pomáhat. Věštím z karet i z ruky, často vykládám na partnerství a finance. Lidí bez lásky a práce je hodně, doba je zlá, ti lidi často pláčou, cítím s nimi," shrnuje Jolanda, moderátorka televizní věštírny EZO TV.

zdroj: www.youtube.com

Romský původ bere jako samozřejmost. S rasovou nenávistí se výrazně nesetkala, a jak sama říká, dobrých i špatných lidí je kolem každého z nás hodně.

"Nemůžu říct, že bych měla nějakou špatnou zkušenost kvůli tomu, že mám jinou barvu pleti. Jiné národy byly a budou. Nemám z toho těžkou hlavu. Jako jsou zlí lidi mezi Romy, tak jsou i mezi ostatními národy. Můžu aspoň být ráda, že je doba jiná a že nejsme utlačováni jako dřív," doplňuje Jolanda, jež se věštěním zabývá od svých pěti let. "Kolik mi je let, bych si ráda nechala pro sebe," směje se.

Coby věštkyně nevidí blížící se rok 2012 příliš pozitivně. Krize, která je celosvětová, prý bude pokračovat i dál. "V roce 2012 se naplní velké proroctví. Moje vize je smutná. Hodně lidí přijde o práci, hodně lidí bude bez peněz. Morálka lidí upadne. Nečekají nás lehký časy," uzavírá věštkyně z TV Barrandov Jolanda.

Věštec a léčitel Vlastík Plamínek v Show Jana Krause

Pořad EZO TV již dříve proslavil i věštce přezdívaného Vlastík Plamínek. Jeho vystupování, občas hraničící s hysterií, nezůstalo bez povšimnutí ani na konkurenční Primě. Věštce si do své show pozval před časem Jan Kraus. Vystoupil i na předávání Hudebních cen Óčka, kde s písní "Óčko přetrvá" pobavil plnou Lucernu.