Počítač vytvořil průměrné tváře žen jednotlivých národů

Počítač vytvořil průměrné tváře žen jednotlivých národů | foto: Face Research

ANKETA: Počítač vytvořil tvář průměrné Češky. Poznáte ji?

  • 88
Počítačový specialista Collin Spears vytvořil na základě stovek snímků průměrné tváře žen jednotlivých národů. Hlasujte, která tvář patří průměrné české ženě.

Při zpracovávání velkého množství různých snímků se trochu vytratily výrazné rozdíly a nakonec se většinou objevil "obyčejně" hezký obličej, který nikomu nevadí.

Přesto mezi nimi najdete drobné odlišnosti. Mají různě široké rty, velké oči i nosy, některým ženám se trochu více kroutí vlasy, jiné mají delší krk.

Dokážete však ze své zkušenosti určit, který z obrázků patří Češce? Jaká tvář vlastně charakterizuje národ z kotliny, která se nachází na pomezí východní a západní Evropy?

Není to jednoduché, protože ostatní snímky patří průměrným ženám z okolních evropských států, které na tom byly mnohdy podobně.

A to ještě nevíte, že vám podle psychologů stěžuje výběr jeden docela velký hendikep. Nejvíce se prý totiž lidem líbí tváře od sousedů.

Jak vypadá průměrná Češka? Hlasujte zde.

Tím samozřejmě nemyslí jen obyvatele z kilometr vzdálené vesnice či nedalekého města, ale i z okolních států. Polka nebo Rakušanka se vám klidně budou jevit jako Češky. Tak se dívejte pozorně.

Pravou tvář průměrné Češky najdete v sobotním magazínu Víkend.