Rodina Ziony Chany má 181 členů, kteří žijí všichni v jednom domě

Rodina Ziony Chany má 181 členů, kteří žijí všichni v jednom domě | foto: Profimedia.cz

Ind má 39 manželek. S dětmi a vnoučaty tvoří největší rodinu světa

  • 16
Sedmašedesátiletý Ind je hlavou rodiny, která je zřejmě největší pohromadě žijící rodinou na světě. Tvoří ji 181 členů, kteří se tísní všichni v jednom domě.

Malý hornatý stát u hranic s Barmou je domovem muže, který se jmenuje Ziona Chana. Ten má 39 manželek, 94 dětí, 14 snach a 33 vnoučat. Všichni přitom žijí v jediném domě o čtyřech podlažích, kde mají sto pokojů.

Největší rodina světa bydlí v obci Baktwang. Všechny manželky tam spí se svým manželem v jedné obrovské ložnici. Zatímco souloží s jednou z nich, osmatřicet ostatních spokojeně oddechuje na svých postelích kolem. Chana ale nesnese hádky a žárlení.

Rodina funguje na doslova vojenském režimu. Chanovi s organizací pomáhá nejstarší manželka Zathiangi, která má na starosti všechny mladší sokyně. Rozdává jim práci v domácnosti, pomáhá jim prát, uklízet a vařit jídlo pro obří rodinu.

Rozpis na jednodenní večeři pro celou rodinu zahrnuje třicet kuřat, šedesát kilogramů brambor a sto kilogramů rýže.

Ziona Chana si dokonce vytvořil vlastní sektu, jíž je hlavou. Jeho vlastní náboženství samozřejmě povoluje mnohoženství. Počet manželek si muž zvolí podle sebe. V tomto sekta muže nijak neomezuje.