Podprsenky pro muže jsou v Japonsku velkým hitem, stojí v přepočtu 370 korun

Podprsenky pro muže jsou v Japonsku velkým hitem, stojí v přepočtu 370 korun | foto: archiv Famous

Japonci podlehli novému trendu: podprsence pro muže

  • 16
Měla to být menšinová záležitost pro pár fetišistů. Ovšem z podprsenek pro muže se v Japonsku stala doslova mánie. Prvních 160 prototypů se prodalo téměř okamžitě a šéfové společnosti Wishroom teď vyrobili dalších pět tisíc kusů spodního prádla, které ve většině zemí světa nosí jen ženy. V Japonsku je ale poptávka mezi muži obrovská.

Poptávka po podprsenkách pro muže je obrovská, rozhodně překonala i očekávání prezidenta společnosti Masajukiho Tsučiji, který v tisícové zakázky ani nedoufal.

Ve východoasijském císařství teď mužům holdujícím podprsenkám říkají "Bra-o" neboli Bra-muži. Jedná se o novotvar z anglického bra - podprsenka a japonského o čili muž.

Pánské podprsenky Wishroom jsou k dispozici v bílé, růžové a černé a prodávají se v přepočtu zhruba za 370 korun. Všechny podprsenky mají košíček velikosti A.

Podle Tsučiji jsou mezi klienty nejčastěji úředníci a manažeři ve věku mezi 30 a 50 roky, kterým podprsenka poskytuje uklidnění. Ale také pánové starší šedesáti let, kteří byli v poválečné době vychováváni tak, aby nebyli zženštilí, ale naopak drsní a tvrdí.

Pánové, láká vás vyzkoušet podprsenku pro muže?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 pondělí 27. července 2009. Anketa je uzavřena.

ne
ne 813
ano
ano 96