Britská herečka a modelka Cressida Bonasová

Britská herečka a modelka Cressida Bonasová | foto: Profimedia.cz

Otěhotnět jsem zkoušela s pomocí léčitelů i andělů, říká bývalka Harryho

  • 10
Třiatřicetiletá britská modelka a herečka Cressida Bonasová se po vytrvalém úsilí dočkala prvního dítěte. Ačkoli problémy s početím řešila bývalá láska prince Harryho dlouho mnoha různými způsoby marně, nakonec zafungovalo až umělé oplodnění.

„Vydala jsem spoustu času a peněz na reflexologii, výživové odborníky, akupunkturu i jasnovidce. Dokonce jsem zkusila i nějakého německého léčitele, který komunikuje s anděly. Nefungovalo vůbec nic,“ popsala Cressida Bonasová potíže s otěhotněním v článku publikovaném magazínem The Sunday Times.

„Ocitla jsem se v začarovaném kruhu obav. Ta posedlost otěhotněním už mě začala vyčerpávat. Nehledě na to, kolik astrologických pořadů jsem viděla nebo kolik drahých přípravků jsem užívala, nemohla jsem se zbavit pocitu, že mě zklamalo mé vlastní tělo,“ píše bývalá láska prince Harryho.

Přiznala, že se dokonce začala vyhýbat rodinným večírkům, které pořádali její blízcí, protože společnost přátel s dětmi jí tím palčivěji připomínala vlastní obtíže.

Cressida Bonasová a princ Harry (Londýn, 7. března 2014)

Nakonec se rozhodla pro umělé oplodnění (IVF, tedy „in vitro fertilisation“) přestože ji podle vlastních slov tato možnost zprvu spíš děsila kvůli tomu, jak nejistý může být výsledek. K její velké radosti však touto cestou otěhotněla hned napoprvé.

Harry píše o ztrátě panictví, omrzlém penisu, zabití Afghánců i rodině

Umělé oplodnění je lékařská procedura, při které je do lůna ženy zavedeno laboratorně oplodněné vajíčko. Využívá se v případech, kdy se páru nedaří počít dítě přirozenou cestou. Zákrok však bývá finančně nákladné, přičemž statistická šance na úspěch nepřekračuje třicet procent.

Prvorozeného syna nakonec Bonasová a její manžel Harry Wenworth Stanley, syn markýzy z Milford Haven, přivítali v listopadu minulého roku. Od té doby se prý nad potomkem rozplývají radostí.

„Uvědomuji si, jak obrovské štěstí jsme měli. Nevytrpěli jsme si různé extrémní tragédie jako mnohé jiné páry. Mám opravdu ohromné štěstí, že umělé oplodnění nám zafungovalo hned napoprvé,“ uvedla britská herečka.

Do hledáčku médií se Cressida Bonasová dostala v roce 2012, kdy ji princezna Eugenie seznámila s princem Harrym. Jejich vztah trval následující dva roky, po rozchodu oznámili, že zůstávají dobrými přáteli. Cressida se v roce 2018 zúčastnila dokonce i svatby prince Harryho s herečkou Meghan Markleovou.

VIDEO: Cressida Bonasová pózuje pro španělský módní magazín:

,