Radůza

Radůza | foto: Richard Procházka

Písničkářka Radůza má syna Atillu

  • 28
S porody známých osobností se letos doslova roztrhl pytel. Šťastnou maminkou se stala také písničkářka Radůza, která v červnu přivedla na svět syna Atillu. Chlapeček po porodu vážil 3,6 kilogramu a měřil 52 centimetrů.

Kvůli narození dítěte si čtyřiatřicetiletá Radůza, která v září vydá nové studiové album nazvané V salonu barokních dam, naplánovala koncertní pauzu, jejíž délka je zatím neznámá. "Jestli mi bude živé hraní chybět, to nevím," uvedla Radůza.

"Já se strašně těším na tu dětskou pauzu, jak bude dlouhá, to ale nedokážu odhadnout. Já bych si představovala tak čtyři až šest měsíců a potom začít pomalu hrát," konstatovala Radůza. Přednost před hudbou však jistě bude mít rodina. "Nic není důležitější," prohlásila.

Radůza začala veřejně vystupovat počátkem 90. let přímo na ulicích, kde ji objevila zpěvačka Zuzana Navarová. Debutové album Andělové z nebe jí vyšlo v roce 2001, následující deska nazvaná ...při mně stůj o dva roky později. Třetí položkou její diskografie je dva roky stará deska V hoře. Letos jí vyšlo také album a DVD se záznamem jejího loňského koncertu.