Melanie Griffithová a Antonio Banderas (New York, 18. listopadu 2013)

Melanie Griffithová a Antonio Banderas (New York, 18. listopadu 2013) | foto: Reuters

Griffithová a Banderas se po 18 letech manželství rozvádějí

  • 19
Přestože patřili mezi nejstabilnější hollywoodské páry, Melanie Grifithová (56) a Antonio Banderas (53) se rozhodli jít od sebe. Herečka už u losangeleského soudu podala žádost o rozvod a jako hlavní příčinu uvedla nepřekonatelné rozdíly.

"Po uvážení jsme se společně rozhodli ukončit naše téměř dvacetileté manželství milujícím a přátelským způsobem. Ctíme a respektujeme se navzájem, naši rodinu a přátele i krásný čas, který jsme strávili společně," stojí v prohlášení hereckého páru, z něhož cituje magazín People.

Zatím není jasné, kdy k rozvodu dojde. Herecká dvojice přitom v minulosti několikrát vyvracela spekulace o krizi v manželství. Banderas stál při své ženě i v době, kdy se léčila ze závislostí na alkoholu a lécích.

"Antonio mě podporoval, jak jen mohl. Ale pokud nejste alkoholik ani drogově závislý, a zjistíte, že vaše žena je, těžko se s tím vyrovnáváte. Je to pro něj cizí. Závislost probíhala v mojí rodině, ne v jeho," uvedla herečka (více zde).

Pro Griffithovou končí čtvrté manželství. Dvakrát byla provdána za herce Dona Johnsona, s nímž má dceru Dakotu. Pět let byl jejím manželem další kolega Steven Bauer, se kterým má syna Alexandra. Pár se rozvedl v roce 1987.

Banderasovi nevyšlo druhé manželství. S první ženou, španělskou herečkou Anou Leza, se rozvedl po devíti letech v roce 1996. Měsíc po rozvodu si vzal Melanie Griffithovou, se kterou už rok chodil. Pár má spolu dceru Stellu (17).