Sergej Polunin během rozhovoru pro MF DNES v Londýně (15. listopadu 2018)

Sergej Polunin během rozhovoru pro MF DNES v Londýně (15. listopadu 2018) | foto: Lucie Levá

Ruský tanečník Sergej Polunin a známá krasobruslařka čekají dítě

  • 18
Baletní tanečník Sergej Polunin (30) a ruská krasobruslařka Jelena Ilinychová (25) potěšili své fanoušky na sociálních sítích. Den před svátkem žen oznámili, že čekají prvního společného potomka.

„16. ledna 2020. To je datum, které se stalo nejdůležitějším v mém životě. Od toho dne držíme spolu se Sergejem v rukou celý náš svět. Jsme vesmíru vděčni za tento zázrak, který se nám stal,“ napsala Jelena Ilinychová v sobotu na svůj instagramový profil k fotografii s partnerem Sergejem Poluninem

Na snímku, který okamžitě získal stovky komentářů s gratulacemi, se krasobruslařka pochlubila těhotenským bříškem v průsvitných šatech. 

O vztahu Polunina a Ilinychové se začalo spekulovat počátkem dubna minulého roku, oba partneři vztah později potvrdili v ruské televizní talk show Večerní Urgant.

Podle tanečníka spolu začali komunikovat na sociální síti Instagram (stejně jako například zpěvák Joe Jonas a herečka Sophie Turnerová).

Krasobruslařka tehdy řekla, že o svém budoucím milenci toho v době seznámení příliš nevěděla. „Věděla jsem samozřejmě, že nějaký Sergej Polunin existuje, ale nijak zvlášť jsem jeho kariéru nesledovala. Jen tři týdny předtím, než jsme se seznámili, mi máma poslala video, na kterém Sergej tančí. Máma to dělá často, sdílí se mnou zajímavá baletní videa, která mě mohou inspirovat v mé práci. Musela jsem mu hned napsat,“ líčila Ilinychová.

16.01.20 - это дата, которая для меня стала самой важной в жизни! С тех пор в наших с @poluninink руках весь Мир.
Мы благодарны вселенной за настоящее чудо, которое с нами случилось!
Всем Мира, Любви и Добра❤
~ 16.01.20 - this date became the most important in my life! Since that day @poluninink and I keep the whole World in our hands! We are grateful to the universe for the real miracle that happened to us!
Wish you all Peace, Love and all the best!❤ #love #parents
.
.
.
: @stephaniepistel

7. března 2020 v 9:03, příspěvek archivován: 9. března 2020 v 9:07

„Zabrousil jsem do složky soukromých zpráv a začal jsem jimi procházet. Najednou jsem narazil na tu od Jeleny. Aniž bych v tu chvíli tušil, o koho jde, její způsob psaní mě oslovil a já jsem okamžitě věděl, že ji chci poznat. Byl to osud,“ tvrdí Polunin.

„Začali jsme si psát a vše probíhalo skvěle. Poprvé jsme se pak sešli na letišti v Mnichově. Bylo to tehdy dost děsivé. Nevěděla jsem vůbec, co od toho mám čekat a jaká bude naše první schůzka,“ svěřila se Ilinychová.

Není baletní krok, který bych neuměl, tvrdí tanečník Sergej Polunin

Ukrajinec Sergej Polunin fascinuje svět i pohnutým životním příběhem, který režisér Steven Cantor v roce 2016 zachytil v emotivním dokumentárním snímku s názvem The Dancer. Fanoušci milují jeho mimořádné taneční nadání, které prokazuje například v hudebním videoklipu Take Me To Church na hudbu písničkáře Hoziera. Klip, natočený Davidem LaChapellem, se stal na YouTube hitem. 

Polunin se proslavil ve svých devatenácti letech, kdy se stal nejmladším sólistou Královského baletu v Londýně. V roce 2012 oznámil, že s tancem končí a chce se věnovat herectví. Nakonec zamířil do Ruska, kde získal občanství a tančí dál. Řadu fanoušků překvapil Polunin obdivnými výroky o Vladimiru Putinovi, které zpečetil tetováním Putinova portrétu na své hrudi. 

4. října 2018