Britská královská rodina

Britská královská rodina | foto: Profimedia.cz

Další rozvod v královské rodině. Vztah nevyšel ani oblíbenci Alžběty II.

  • 8
Před pár dny oznámil rozvod vnuk britské královny Peter Phillips a nyní tak učinil i její synovec David Armstrong-Jones. Syn princezny Margaret, jenž má s Alžbětou II. velmi dobrý vztah, se rozhodl rozvést s manželkou Serenou, kterou si vzal v roce 1993.

„Hrabě a hraběnka ze Snowdonu se přátelsky shodli na tom, že jejich manželství skončilo a že budou rozvedeni. Žádají, aby tisk respektoval jejich soukromí a soukromí jejich rodiny,“ uvedl mluvčí páru.

David Armstrong-Jones je výrobcem nábytku a předsedou aukční síně Christie’s. Je sice synem princezny, královniny sestry, ale královské tituly se udělují jen přes otce. Po smrti svého otce v roce 2017 získal titul hraběte ze Snowdonu.

S manželkou má dvě děti, syna Charlese a dceru Margaritu, která byla jednou z družiček na svatbě prince Williama s Kate Middletonovou v roce 2011.

Alžběta II. má s dětmi své sestry velmi blízký vztah. Princezna Margaret, která byla známá svým nevázaným chováním, syna a dceru často nechávala v péči královny, například když se rozhodla s manželem odjet na dovolenou.

„Princezna Margaret byla dobrá matka, ale hlavně když byly děti starší. Nebyla ve skutečnosti ženou bažící po mateřství, takže se nijak zvlášť nezajímala o kojence a batolata,“ řekl v roce 2018 v dokumentu Princess Margaret: The Rebel Royal královský biograf Christopher Warwick.

Princezna Margaret si vzala fotografa Antonyho Armstronga-Jonese, potomka nevýznamného velšského šlechtického rodu, v roce 1960. Jejich manželství bylo v roce 1978 rozvedeno. Princezna se poté již znovu neprovdala, měla ovšem ještě několik milenců.


Britská královská rodina