Helen Mirrenová na Oscarech (Los Angeles, 4. března 2018)

Helen Mirrenová na Oscarech (Los Angeles, 4. března 2018) | foto: Reuters

Nikdo není čistě jen muž, nebo čistě jen žena, myslí si Helen Mirrenová

  • 104
Helen Mirrenová (74) se svěřila s tím, že nevěří na binární dělení pohlaví. „Nic takového v sexualitě neexistuje. Všichni jsme někde uprostřed,“ myslí si herečka, podle které má v sobě většina výrazných osobností zároveň ženu i muže.

„Přišla jsem na to už velmi dávno. I když se někteří urputně brání tomu přiznat si, že mají v sobě jisté aspekty obou pohlaví, psychologové to v teorii osobnosti berou jako fakt. I já sama mám v sobě spoustu mužských prvků, stejně jako těch ženských,“ řekla v rozhovoru pro časopis Radio Times herečka Helen Mirrenová.

Známá britská feministka věří, že nikdo není čistě jen muž, nebo jen žena. „Nevěřím na binární dělení pohlaví,“ pokračuje.

„Existuje černá a existuje bílá. Ale my všichni jsme někde uprostřed této úžasné směsi mužského a ženského. Neexistuje nic jako binární dělení sexuality v tom smyslu, že jste čistě jen muž, nebo čistě jen žena. Nevěřím tomu ani trochu,“ prohlásila Mirrenová.

Herectví je podle ní úžasným oborem, který dovoluje naplno projevovat obě stránky člověka. „Mám obrovské štěstí, že mohu žít ve světě herectví a divadla. Mnoho herců i výrazných osobností má v sobě muže i ženu. Velká spousta herců, velmi mužných herců je ve skutečnosti velmi feminní. Velcí milovníci mají v sobě téměř vždy zároveň jemnou ženskou stránku. A velká spousta výborných hereček má v sobě naopak zase silnou mužskou stránku. Tak to zkrátka je,“ dodala herečka.

off to work london

1. února 2018 v 3:39, příspěvek archivován: 26. listopadu 2019 v 11:27

16. srpna 2017