Ewan McGregor a Eve Mavrakisová na Zlatých glóbech (Los Angeles, 13. ledna 2013)

Ewan McGregor a Eve Mavrakisová na Zlatých glóbech (Los Angeles, 13. ledna 2013) | foto: Reuters

Neslučitelné rozdíly. Ewan McGregor po 22 letech podal žádost o rozvod

  • 19
Herec Ewan McGregor (46) pár měsíců poté, co se veřejně přiznal ke vztahu s kolegyní Mary Elizabeth Winsteadovou (33), podal žádost o ukončení manželství s Eve Mavrakisovou (51). Přestože v manželství strávil dvaadvacet let a s Eve má čtyři děti, uvedl jako důvod neslučitelné rozdíly v povahách partnerů.

McGregor podle magazínu TMZ chce společnou péči o tři nejmladší děti, Mavrakisová žádá plné opatrovnictví s tím, že otec smí potomky navštěvovat. Dvojice má spolu čtyři dcery, již plnoletou Claru (21), Jamyan (16), Esther (16) a Anouk (6).

Skotský herec před pár dny mnohé překvapil svým projevem na Zlatých glóbech. Když přebíral zlatou sošku pro nejlepšího herce za seriál Fargo, poděkoval jak manželce Eve, tak své nové přítelkyni Mary Elizabeth (více zde).

Mavrakisová z toho radost pochopitelně neměla. „Ne, nelíbila se mi ta řeč. Ze stejného důvodu, proč se mě na to ptáte i vy. Už se k tomu nebudu vyjadřovat,“ řekla deníku The Mail.

Ewan McGregor, který má na svém kontě snímky jako Trainspotting, Moulin Rouge, Star Wars či Andělé a démoni, se se svou pozdější manželkou poznal během natáčení televizního seriálu Kavanagh QC. Vzali se v roce 1995. Mavrakisová také pracuje u filmu a má na starosti vizuální stránku snímků. Narodila se ve Francii a vyrůstala v Číně.

Americká herečka Mary Elizabeth Winsteadová se objevila ve filmech Dlouhá cesta domů, Smrtonosná past 4, Nezvratný osud 3, Černé Vánoce a Grindhouse: Auto zabiják. Kvůli těmto snímkům jí média začala přezdívat „Vřískající královna“. Nyní se objevuje v úspěšném seriálu Fargo, kde hraje i McGregor. V květnu se rozešla s manželem Rileym Stearnsem, kterého si vzala v roce 2010.

,