Zpěvák Chris Brown (East Rutherford, 7. června 2015)

Zpěvák Chris Brown (East Rutherford, 7. června 2015) | foto: AP

Žena obvinila Chrise Browna ze znásilnění, zpěvák byl ve vazbě

  • 14
Pařížská policie v úterý propustila z vazby amerického zpěváka Chrise Browna (29), kterého mladá žena obvinila ze znásilnění. Zpěvák byl ve francouzské metropoli zatčen v pondělí. Prokuratura uvedla, že Brown v tuto chvíli nebude trestně stíhán. Vyšetřování pokračuje.

Zpěvákův právník řekl, že jeho klient trvá na své nevině a podal trestní oznámení pro pomluvu. Sám zpěvák na svém instagramovém profilu krátce po propuštění mimo jiné napsal, že obvinění je falešné.

Žena tvrdí, že ji Brown znásilnil ve svém apartmá v hotelu Le Mandarin Oriental v noci z 15. na 16. ledna. Tam ji údajně odvedl poté, co se seznámili v klubu Le Crystal poblíž Champs-Elysée. Zneužili ji prý i jeden ze zpěvákových přátel a Brownův tělesný strážce. 

Společně s americkou hvězdou byli v pondělí zadrženi další dva lidé, jedním z těchto dvou zadržených byl zpěvákův tělesný strážce. Oba zatčení už byli rovněž propuštěni.

Brown se do problémů se zákonem dostává již poněkolikáté. V roce 2009 se přiznal k napadení bývalé přítelkyně, popové hvězdy Rihanny, za což mu byl vyměřen pětiletý podmínečný trest. Kvůli porušení podmínky pak strávil rok ve vězení. V roce 2013 napadl fanouška a byl odsouzen k pokutě a dvěma dnům vězení.

22.ledna 2019 v 21:26, příspěvek archivován: 23.ledna 2019 v 09:15

V létě 2016 zpěváka obvinila z napadení modelka Baylee Curranová. Brown na ni údajně ve svém domě v rámci osobního sporu namířil zbraň. Zpěvák nařčení odmítl a následně byl propuštěn na kauci 250 tisíc dolarů, což je v přepočtu přes 5,5 milionu korun.

28. října 2013

,