Markéto, vy jste se letos se svým partnerem Reném Kubošem zapojila do charitativního projektu Dobrovaření v pražské restauraci Červený Jelen. Povíte nám víc?
Celá ta akce začala partnerským soubojem v kuchyni. Za supervize Marka Fichtnera, executive chefa Červeného Jelena, jsme se spolu pustili do kuchařského klání. Já reprezentovala ženské chutě a připravila jsem grilovaný filet z lososa s pastou orecchiette ve smetanové rajčatové omáčce s parmazánem. Oproti tomu René podával burger s trhaným hovězím ve švestkové barbeque omáčce, coleslaw s jablkem, grilované batáty a bylinkovou salsu. Obě jídla byla v menu Červeného Jelena v první polovině března a padesát korun z každé prodané porce putovalo z restaurace Nadačnímu fondu Daruj vlasy.
Vím, jaké to je, pokud žena přijde o vlasy. Když jsem si paruku nasadila, připadala jsem si znovu krásná a štěstím jsem se rozplakala.