Zara Phillipsová a její manžel Mike Tindall

Zara Phillipsová a její manžel Mike Tindall | foto: Profimedia.cz

Další přírůstek do královské rodiny: vnučka Alžběty II. Zara je těhotná

  • 2
Vnučka britské královny Zara Phillipsová a její manžel, bývalý ragbista Mike Tindall, čekají první dítě. Na svět by mělo přijít v roce 2014.

Zatímco se celá Británie soustředí na porodnici St. Mary v Londýně, přichází z královské rodiny další zpráva o dítěti. Tentokrát se týká královniny vnučky Zary, která čeká prvního potomka.

Ještě před dvěma dny přitom závodila na koni. Zara totiž pod svým rodným příjmením Phillipsová jezdí parkur a na poslední letní olympiádě dokonce vybojovala stříbro. S tím ale bude muset zřejmě na pár měsíců přestat.

"Pán a paní Tindallovi jsou velmi potěšeni, že mohou oznámit, že Zara Tindallová čeká novém roce dítě," vydal prohlášení královský palác.

Zara Phillipsová s princem Williamem a těhotnou Kate

O tom, že chtějí dítě, mluvili manželé už delší dobu. Brali se před dvěma lety, ale do plánů na dítě vstoupila olympiáda. Vše podřídili sportu, a jak oba tvrdili, čekali na nejlepší okamžik. Ten právě přišel, takže se nejstarší vnučka královny Alžběty II. může připravovat na mateřské povinnosti.

Dvaatřicetiletá Zara je dcerou princezny Anny, jediné dcery královny Alžběty II., a kapitána Marka Phillipse. Ten získal týmovou zlatou medaili v jezdectví na olympiádě v Mnichově v roce 1972.

Zara Phillipsová si vyjela v olympijském závodě všestrannosti stříbro. (31. července 2012)

Zara Phillipsová a Mike Tindall se vzali v roce 2011.

Čtyřiatřicetiletý Mike Tindall pochází z hrabství North Yorkshire na severu Anglie. Jeho matka je sociální pracovnice, otec byl úředníkem v bance, ale onemocněl Parkinsonovou chorobou a nyní pracuje jako účetní ve věznici ve Wakefieldu.

Pár spolu začal chodit v roce 2003. Potkali se v Sydney po vítězství Anglie na ragbyovém šampionátu, seznámil je prý v jednom baru princ Harry. Mike Tindall požádal Zaru o ruku v prosinci roku 2010.


Britská královská rodina