Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Některým závodníkům velí jejich chlapské ego, říkají sestry Kolocovy

  14:00
Yasmeen a Aliyyah (16) jsou dcerami Martina Koloce, bývalého dvojnásobného mistra Evropy v závodech tahačů. Matkou dvojčat, která se narodila v Dubaji a žijí s otcem střídavě v několika zemích, je bývalá Miss Seychely. V rozhovoru pro Magazín DNES promluvily dívky o sportu i soukromí.
Aliyyah a Yasmeen Kolocovy - Dakar Sistaz

Aliyyah a Yasmeen Kolocovy - Dakar Sistaz | foto: BUGGYRA Racing

„Od čtyř let jsme se sestrou hrály tenis, vedl nás táta a chtěly jsme se časem dostat mezi světové hráčky. Postupně jsme začaly jezdit na turnaje a trénovaly pět až osm hodin denně. Jenže pak jsme obě musely ze zdravotních důvodů skončit. Loni v březnu jsem si na okruhu poprvé sedla za volant závodního auta a rychle se ze mě stala závodnice,“ popisuje Yasmeen Koloc v rozhovoru pro Magazín DNES. 

Její tatínek Martin Koloc o ní prý kdysi často říkal, že nemá pud sebezáchovy. „Po bouračkách jsem se už naučila hledat limit postupného zrychlování. Poznala jsem, že to je lepší než vletět do zatáčky a udělat dva kotrmelce,“ směje se závodnice. 

„Má sestra Aliyyah je rychlejší a má lepší statistiky. Já jsem zase větší bojovník, a když je to potřeba, dokážu se víc rvát,“ myslí si Yasmeen. Letos se i se sestrou účastnily Dakaru jako automechaničky. 

„Pomáhaly jsme klukům v týmu se servisem závodních aut. Učíme se, ale něco už zvládneme, měnily jsme poloosy, řemeny, dělaly brzdy, pracovaly jsme celé noci,“ popisuje dívka. Obě sestry si nemohou vynachválit svého otce. „Je skvělý! Ať se stane cokoliv, vždycky stojí při nás. Nikdy jsme od něj nedostaly nějaký výprask, to spíš někdy od mámy,“ přiznává Yasmeen Koloc. 

Happy Monday!
.
.
.

#buggyraracing #buggyraacademy #zeromileagelubricant #dakarsistaz #racinggirls #aliyyah29 #yasmeen65 #racergirls #raccoon65 #throwback #racethrowback #sistaz #meandmysister #twingoals #flyingtwins #twinsistergoals #buggyra

15. února 2021 v 17:06, příspěvek archivován: 6. dubna 2021 v 14:12

V rozhovoru pro Magazín DNES obě sestry přiznaly, že na kluky mají zatím ještě čas a o žádných nápadnících prý neví. Shodly se i na tom, že na vztah by v současnosti neměly ani čas. Obě holky nemají příliš kamarádů, kvůli častému cestování po světě a životnímu stylu odlišnému od života jejich vrstevníků. 

Sexistické narážky? Loprais se omluvil za nevhodná slova o Kolocových dcerách

„Závodíme po celém světě, každou chvíli někde jinde. A když jsme v Česku, býváme tady jen na omezenou dobu. Prostě žijeme se sestrou jinak než ostatní v našem věku. Vstáváme v sedm, do devíti děláme na dálku americkou školu, pak jsme do jedenácti ve fitku, potom trénujeme na trenažéru a připravujeme se s naším závodním týmem,“ popisuje nabitý rozvrh Yasmeen. 

Nejhezčí dárek od svého táty Martina Koloce prý dostala loni. „Byl to závodní Renault Clio. A k šestnáctým narozeninám nám nechal vyrobit parádní kšiltovky s vlastními logy, každá má jiné,“ vzpomíná závodnice. 

Když má výjimečně volno, ráda spí, nebo maluje. „Třeba na plátno. Nemám vyhraněné motivy, zato Aliyyah, která taky ráda maluje, dělá výhradně geometricky naprosto přesné mandaly. Grafické návrhy na design našich závodních přileb jsme si vytvářely samy, samozřejmě každá podle svého vkusu,“ dodává Yasmeen Koloc

Yasmeen Koloc a její dvojče Aliyaah Koloc (Praha, 5. února 2021)

Její sestra, dvojče Aliyyah zavzpomínala na den, kdy poprvé usedla za volant závodního auta. „O něco dřív než Yasmeen, na podzim 2018, protože jsem skončila s tenisem dřív než ona. Přijeli jsme do Milovic a táta povídá, pojď, něco zkusíme, třeba tě to bude bavit. A posadil mě do buginy. Pak jsem zkusila sednout do trucku, tedy závodního tahače, a kupodivu mi to šlo hned dost dobře,“ popisuje. 

Magazín DNES+TV

Nejvíc ze všech disciplín ji baví kategorie závodních aut GT3, kde jezdí s Mercedesem AMG. „Taky tahače mají velké kouzlo, baví mě kontakty, přetlačování s jinými trucky. Někteří závodníci mě chtějí sestřelit, asi jim to velí jejich chlapské ego, ale já se jich nebojím, umím rány přijímat i rozdávat,“ směje se Aliyyah, podle které je její táta tím nejlepším možným trenérem. 

„Koučuje všechny naše jezdce. Trénoval nás už tenis, ale v motoristickém sportu je to o to lepší, že byl sám výborný závodník. Nejvíc mi pomohl v tahačích, protože trucky bývaly jeho doména, navíc máme hodně podobný jezdecký styl. Koučují mě i David Vršecký a Adam Lacko, ale oni jezdí trošku jinak,“ popisuje závodnice. 

Když vyhrával táta dvojčat medaile, ještě holky nebyly na světě. „Ale někdy se díváme na videu. Je to zábavná podívaná, takové srandovní retro. Letos nás čeká rodinný duel, na který se moc těším. Táta slíbil, že nastoupí proti mně. Vezmeme na okruh dva naše trucky a rozdáme si to, ať se ukáže, kdo je rychlejší. V našem týmu se už na to uzavírají sázky,“ říká Aliyyah Koloc. 

Dcery Martina Koloce se potatily. Dvojčata Aliyyah a Yasmeen už taky kroutí volantem

Se svým tátou mluví holky anglicky „Taky umíme španělsky a francouzsky. Ráda bych řekla, že i česky, ale přiznávám, že na češtině musíme ještě zapracovat, abychom ji zvládly plnohodnotně. A něco málo rozumíme čínsky. Když jsme bydleli v Malajsii, chodily jsme s Yasmeen dva roky do čínské školky,“ popisuje Aliyyah. 

Sestry Kolocovy: Na urážky od Čechů jsme zvyklé, ale Lopraisovo video byl šok

Nejmilejším českým jídlem obou sester je jednoznačně svíčková, kterou si dávají vždy v neděli po závodech. „A když jsme u mámy v jejím pražském bytě, často nám vaří kreolskou kuchyni, to je třeba hodně čočky a všelijaké saláty,“ pochvalují si dvojčata. 

Z Česka prý znají hlavně Prahu a Brno. „A byly jsme jednou na horách. Projely jsme toho po světě hodně a pro mě je Praha ze všech měst nejkrásnější,“ říká Aliyyah. 

Strach při rychlých jízdách na okruhu prý závodnice nemá. „Jet třísetkilometrovou rychlostí mi tam přijde bezpečnější než jízda v normálním provozu na silnicích, kde se vyskytuje spousta bláznů. Nejhorší to je v Dominikánské republice a v Saúdské Arábii, tam to bývá opravdu divočina,“ dodává. 

5. února 2021

Autoři: , ,
  • Nejčtenější

Čechy poznám podle outdoorové módy. Nosí ji bohužel i ženy, říká Kerekes

10. dubna 2024  13:45

Vica Kerekes (43) si postěžovala na to, že Češi nosí outdoorové oblečení často i na místa, která k...

Když se prohlížíme s manželem nazí, jsem smutná, říká herečka Želenská

9. dubna 2024  13:05

Olgu Želenskou (63) znají čeští diváci především z dabingu nebo z jejího zájezdového divadla Háta....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Bianca Censori opět pobuřuje, ukázala prsa i klín v průsvitných šatech

9. dubna 2024  9:40

Bianca Censori (29) se nahoty nebojí. Manželka rapera Kanyeho Westa (46) odhalila bujné poprsí i...

Roman Šebrle ukázal novou lásku, s kolegyní z práce vyrazili do Málagy

10. dubna 2024  9:04

Roman Šebrle (49) je po čase opět šťastně zadaný. Jeho partnerka se na Instagramu pochlubila...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve StarDance zatančí Vondráčková, Paulová, hvězda Kukaček i mistryně světa

15. dubna 2024  8:20

Tuzemská verze celosvětově mimořádně úspěšné soutěže StarDance britské veřejnoprávní televizní...

V Česku mě překvapilo, že se ženy nedepilovaly, vzpomíná Chantal Poullain

16. dubna 2024  16:16

Herečka Chantal Poullain (67) přišla z Francie do Česka v 80. letech kvůli lásce. V pořadu 7 pádů...

Modelka Gašpárová způsobila autonehodu. Udělalo se mi náhle špatně, říká

16. dubna 2024  15:06

Modelka Gabriela Gašpárová (23) měla autonehodu. Podle jejích slov se jí při řízení nového vozu...

Uhynula první kočka Micka, byla hvězdou Pavlovy prezidentské volební kampaně

16. dubna 2024  12:52

První dáma Eva Pavlová (59) informovala o víkendu na Instagramu o tom, že její nalezenec, kočka...

Neplýtvejte na muže energií, vzkazuje Megan Foxová po zrušení zasnoubení

16. dubna 2024  12:30

Herečka Megan Foxová (37) a hudebník Machine Gun Kelly (33) během zasnoubení před dvěma lety...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Čechy poznám podle outdoorové módy. Nosí ji bohužel i ženy, říká Kerekes

Vica Kerekes (43) si postěžovala na to, že Češi nosí outdoorové oblečení často i na místa, která k tomu nejsou vhodná...

Náhle zemřel zpěvák Maxim Turbulenc Daniel Vali, bylo mu 53 let

Ve věku 53 let zemřel zpěvák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali. Letos by se svou kapelou oslavil 30 let na scéně....

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by použil tester, nebo...

Roman Šebrle ukázal novou lásku, s kolegyní z práce vyrazili do Málagy

Roman Šebrle (49) je po čase opět šťastně zadaný. Jeho partnerka se na Instagramu pochlubila společnou fotkou z...

Ve StarDance zatančí Vondráčková, Paulová, hvězda Kukaček i mistryně světa

Tuzemská verze celosvětově mimořádně úspěšné soutěže StarDance britské veřejnoprávní televizní společnosti BBC se už na...