Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

X Factor: na noc reparátů doplatil Lukáš Javůrek

  23:40
Zatímco minulou neděli bylo ucho divákovo vystaveno nemilosrdnému ataku nevyrovnaného zvuku a zpěv soutěžících byl takřka utopen, ve druhém finálovém kole X Factoru složili zvukaři reparát. Lukáši Javůrkovi to ale stejně nepomohlo.

Lukáš Javůrek vypadl ze soutěže X Factor | foto: Dalibor PuchtaiDNES.cz

Nebyli to jen zvukaři, kdo se před diváky smutně přišoural, aby si opravil pětku z minula.

Davidu Gránskému se vrátila alespoň část sebejistoty z castingových kol a touha nezklamat Ondřeje Soukupa jej vybičovala k mimořádně zdařilému výkonu.

A polepšily se i kostymérky, i když k dokonalosti to má stále ještě daleko. Ne o každém lze ale mluvit tak pozitivně.

Opět jsme byli svědky skvělých vystoupení, kdy se divákům tajil dech, ale i školácky odzpívaných etud, při kterých se člověku neodbytně dere na mysl slovo "besídka". Chyba byla mnohdy už v samotném výběru písně.

Pokud nemá sama skladba X Factor, zpěvák už s tím nic moc nenadělá. A jinde zase byla píseň takovým oříškem, jehož skořápku soutěžící nerozlouskl a vylámal si na ní svůj bělostný chrup.

Lukáš Javůrek vypadl ze soutěže X FactorLukáš Javůrek (Amazing Grace) si minule prošel peklem zvaným "Kdo s koho" a jak sám řekl, vyřazení by nesl lépe než pocit, že na něčí úkor postupuje. Dnes ukázal i svoji lyričtější podobu, která mu slušela, ale jakmile se skladba "zlomila" do rychlého tempa, opět nastaly problémy s udýcháním a s celkovou koordinací pohybu a zpěvu.

X Factor - Pavlína ĎuriačováPavlína Ďuriačová (One Moment in Time) si odpustila procházky po pódiu, skladbu měla ale posazenu tak nízko, že vynikl snad jediný nedostatek jejího jinak úžasného hlasu – nepříjemné hloubky. Jakmile se dostala do středů a výšek, kvalita opět vyrašila na povrch.

X Factor - Ondřej RumlOndřej Ruml (You Are the Sunshine of My Life) předvedl velmi sebevědomý výkon už minule a laťku si nyní rozhodně nesnížil. Výlet do publika i malá herecká etudka s Ondřejem a Gábinou jeho vystoupení osvěžily, i bez toho by to ale jasně byl jeden z nejlepších výkonů večera.

Divoký kočky a Dante zůstali v soutěži X FactorDivoký kočky + Dante (Men in Black) Vypadalo to tak už minule a tentokrát se to potvrdilo. Tím hlavním tahounem tria nejsou exotické kočky, ale rapující Dante. Slečny mu prakticky dělají jen obstojně zpívající křoví, ale Dante skutečně má jakýsi X Factor, který mu zajišťuje přízeň i u diváků, kteří tomuto žánru jinak vůbec neholdují.

X Factor - Anna UngrováAnna Ungrová (Kiss From the Rose) je svérázným úkazem mezi finalisty. Je na ní ovšem vidět, že je stále tlačena do něčeho, co jí není vlastní. Na castinzích byla oblečená podle svého, učesaná podle svého, zpívala podle svého – a získala si porotu i diváky. Proč tuhle jednoduchou věc nejsou porotci (v roli producentů) schopni pochopit a dělají z Anny něco, co není? Tohle jí může v rámci soutěže uškodit.

X Factor - Jiří ZonygaJiří Zonyga (Fly Away) naopak ukazuje, že když si stojí za svým výběrem, tak vedle nešlápne. Jednou se cítí jako rocker, a tak se tak i prezentuje a tak i zpívá. Nenechá ze sebe dělat Milana Chladila nebo božského Káju, je sám sebou, s obrovskou vervou a energií se vrhá do každé písně a ukazuje všem mladým lidem, že patří-li někdo do starého železa, on to určitě není.

X Factor - Za 5 dvanáctZa 5 dvanáct (You Are Not Alone) po minulém lehce kabaretním výkonu zvážněli a zklidnili se a rozhodně jim to prospělo. Přestože podle názoru lidí v diskusích patří spíše mezi outsidery, předvedli solidní výkon, za který se určitě stydět nemusí. Zdá se ale, že dva členové tohoto tria ční pěvecky mnohem výše než jejich kolega, který na oplátku ční nad nimi fyzicky.

X Factor - Kamila NývltováKamila Nývltová (Saving All My Love For You) to posledně pěkně rozbalila a předvedla, jaká je tanečnice. Možná právě pro ten kontrast tentokrát především kvalitně zpívala a jen se lehce vznášela nad pódiem. K tomu si odpustila diblíkovské laškovné pohledy a na světě byl další z mimořádných výkonů čokoládového kola.

X Factor - All XAll X (I Want You Back + Jungle Boogie) jsou fenoménem této soutěže, ale tentokrát se ukázalo i několik problémů, které jejich "favoritství" trochu sráží. Ti, kteří dosud beatboxovali, byli nuceni zpívat a ukázat tak i to, co jim příliš nejde. Unikátní zvuk All X zmizel pod nánosem doprovodné kapely, rychlé střihy záběrů pak divákům zprostředkovaly jen malé množství celkového hereckého pojetí. I nejoddanější fanoušci, mají-li soudnost, museli uznat, že tohle bylo trochu rozpačité.

X Factor - David GránskýDavid Gránský (Hello), jak padlo v úvodu, složil reparát. Jeho Hello bylo přesně takové, jaké mělo být, dojemné a citlivé. A k tomu, na rozdíl od minula, i čistě a bezproblémově zazpívané. Porota byla tentokrát zbytečně přísná. Davidova snaha nezklamat Ondřeje Soukupa a dokázat lidem, že si postup do finále zasloužil, se podle mne zúročila.

X Factor - Martina PártlováMartina Pártlová (If Ain’t Got You) je majitelkou skvěle temné barvy hlasu, má ale trochu problém s prezentací. Její nesmělost při zpěvu nekoresponduje s lehkou přidrzlostí její povýkonové mluvy, což je škoda. Zpěvák by měl působit sebevědomě, obzvlášť je-li krásnou blondýnou s nádherným hlasem a zvládá tak náročné skladby, jako byly ty v prvním i druhém kole.

KDO MUSEL Z KOLA VEN?

Po hodinovém hlasování televizních diváků se konalo rozhodnutí "Kdo s koho". Na posledních dvou příčkách jedenáctimístného žebříčku se objevil již podruhé Lukáš Javůrek a premiérově Divoký kočky + Dante.

Podle očekávání si Petr Janda s Gábinou Osvaldovou každý pochválil zástupce své kategorie a pomyslnou gilotinu, která jednomu ze soutěžících přeťala možnost dalšího soutěžení, se tedy jal ovládat kat Soukup.

Ten dobře zvážil všechna pro a proti u obou finalistů a rozhodl se, že nemá cenu v soutěži držet Lukáše navzdory majoritě hlasujících diváků.

Lukáš Javůrek je tedy druhým vyřazeným finalistou a nezazpívá si příští neděli v kole věnovaném filmovým melodiím.

Divoký kočky + Dante zůstávají ve hře, Petr Janda je nadšen, že nedošlo k zdecimování jeho kategorie, a diváci už nyní mohou přemýšlet, jaká smršť filmových a seriálových fláků je čeká příště. Titanicu se určitě nevyhneme, ale troufne si někdo třeba na Včelí medvídky?

Zasloužil si Lukáš Javůrek vyřazení?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 pondělí 14. dubna 2008. Anketa je uzavřena.

ano
ano 572

ne
ne 322

Autor:
  • Nejčtenější

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

19. dubna 2024  17:06,  aktualizováno  17:43

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

18. dubna 2024

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

17. dubna 2024  12:12

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

21. dubna 2024

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

23. dubna 2024  8:30

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta...

Petra Paroubková promluvila o nové lásce, rozvodu s expremiérem i sexy mozku

24. dubna 2024

Petra Paroubková (50) promluvila pro iDNES.cz o svém současném partnerovi, řeckém podnikateli, i o...

„Utajené“ koncerty Eltona Johna v ČSSR. Před 40 lety naštval soudruhy

24. dubna 2024

Přesně před čtyřiceti lety, 24. dubna 1984, vystoupil v pražském Paláci kultury britský zpěvák...

Rodiče byli na sestru ostřejší, říká bratr Lucie Bílé Karel Zaňák

23. dubna 2024  17:47

Starší bratr Lucie Bílé (58) Karel Zaňák (61) nedisponuje uměleckým nadáním jako jeho slavná...

Otcovy partnerky mi v autě vždy musely uvolnit místo vpředu, vzpomíná Hapková

23. dubna 2024

Premium Příští měsíc by Petr Hapka oslavil osmdesátiny. Že byl vynikajícím skladatelem, ví kdekdo. Ale jak...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...