Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

X Factor: Anna Ungrová lámala srdce, smůlu nezlomila

  8:08
Hity o lásce, zejména o té nešťastné a neopětované, si v rámci Noci zlomených srdcí připravila osmička soutěžících, kterým šlo o všechno.
X Factor - Anna Ungrová a Leoš Mareš

X Factor - Anna Ungrová a Leoš Mareš | foto: Marek NavrátiliDNES.cz

Jak se ukázalo minulý týden, kdy se v závěrečné vyřazovačce ocitly dvě z nejlepších účastnic, nic se nedá vyloučit, počítat se musí se vším a nikdo netuší, zda mu Štěstěna dopřeje další týden v soutěži.

Ne každý to ale vzal vážně. Jak jsme viděli na záběrech z nácviku, David s Annou se víc věnovali lenošení než zpěvu. Porotce má na každého soutěžícího jen velmi málo času a soutěžící by tedy měl na "hodinu" přijít perfektně připraven. Evidentně se tak nedělo a možná právě to je za vypadnutím Anny Ungrové.

popisek X FACTOR
Vše o soutěži čtěte zde

Ale od začátku... Úvod pořadu patřil Leoši Marešovi, kterému slušelo i to šílené růžové sáčko, vzápětí jej na jevišti střídala Helena Zeťová, o které jsme se doma přeli, zda zpívá, či nezpívá na playback. Teoreticky to mohl být živý zpěv, ale kdo ví...

Davis Gránský v soutěži X FactorDavid Gránský (zpíval I Believe I Can Fly) opět útočil hlavně na srdíčka mladých dívek. A jak bylo vidět v publiku, byl to zásah přímo na komoru. O tom svědčí i halda plyšové havěti, kterou slečny vzápětí naházely na jeviště. Porotci Davida příliš nechválili, zkritizovali vzhled, účes i zpěv. Úplně ale přitom zapomněli, že hlavní kritérium mladých dívek je, že musí "bejt sladkej a cool".

All X v soutěži X FactorAll X (zpívali Maria) vystřihli upravenou pecku od Carlose Santany, ale nějak se jim nedařilo působit jako celek. Vypadali jako šest individualit, z nichž každá se snaží prosadit na úkor ostatních.  Jejich představení se kvůli tomu trochu rozpadlo a diváci tuto původně favorizovanou šestici nakonec navrhli na vyřazení.

Jiří Zonyga v soutěži X FactorJiří Zonyga (zpíval Still Loving You) si vybral Scorpioní baladu, kterou v první řadě Superstar proslavila Aneta. Drsný Zonygův hlas se k této skladbě ale také výborně hodí, na rozdíl od lascivního a kýčovitého scénického provedení. Motorka by ještě ušla, lepá děva ale měla dostat volno, celé to pak působilo lacině a úplně to srazilo dojem z působivé písně.

Anna Ungrová v soutěži X FactorAnna Ungrová (Hříšná těla, křídla motýlí) také sáhla do Anetina repertoáru, tentokrát ale přímo na její první album. Píseň Oskara Petra je náročná na frázování a udýchání. To, co se tak tak podařilo Anetě ve studiu, Anna na pódiu nezvládla. Přerývané dýchání v nevhodný okamžik a prakticky nulová dynamičnost vedly k tomu, že diváci Annu nominovali do dvojice na vypadnutí. - Více o rozhodování poroty čtěte zde

Za 5 dvanáct (zpívali A Whole New World) si zvolili něžnou a romantickou skladbu z animovaného Alladina. Nejsem si jistá, jestli je to píseň, na které se dokazují pěvecké kvality, ale je jasné, že ostudu si Za 5 dvanáct neuřízli. To tam bylo křepčení z dřívějška. Nastoupila velmi důstojná trojka, a i když v Karlově noci jim to přeci jen šlo lépe, i tentokrát u diváků obstáli.

Martina Pártlová v soutěži X FactorMartina Pártlová (zpívala Who Knew) a ukázala na tom, v čem je její síla. Určitě to nejsou tklivé kantilény. Naopak, Martina potřebuje dravější rockové pecky od rebelek typu Avril Lavigne nebo Alanis Morissette.  Na nich vynikne její hlas lépe. Také bych řekla, že kolo od kola lépe a lépe vypadá. A že nikdy nevypadala špatně...

Kamila Nývltová (zpívala My Heart Will Go On) neměla jednoduchou pozici. Minule byla nominována na vyhazov a netušila, zda je stále ještě v nelibosti diváků. K tomu měla jednu z nejprofláklejších skladeb posledních let, kterou zná skoro každý a může snadno porovnávat. Kamila je ale téměř profesionálka. Všechny pasáže zazpívala výborně, i bez pohybu po jevišti dokázala, že na pódia patří. Jen ty šaty jí moc neseděly.

Ondřej Ruml v soutěži X FactorOndřej Ruml (zpíval Mám tě pod kůží) opět zabrouzdal do oblasti jazzu a zvolil skladbu Franka Sinatry, navíc v ne tolik líbivém českém překladu. A kupodivu, diváci, do kterých by nikdo neřekl, jak se jim jazz zalíbí, hlasují jako diví. Jazzmani si pak pochvalují, jakou osvětu Ondřej jazzu dělá. Bez něj by si ho většina puberťáků snad ani neposlechla. Ondřej opět podal výkon, při kterém se tajil dech, jako bonus k němu přidal i vtipnou scénku s tanečnicí. Někomu je zkrátka shůry dáno.

Jak už víte, X Factor je o Annu Ungrovou chudší, namále měli sebevědomí chlapci z All X a příště už tedy bude jen sedmero soutěžících zpívat na téma Banánová noc - čekají nás ohnivé rytmy Karibiku, písně o banánech nebo třeba skladby od skupiny Bananarama. Tipnete si, kdo uklouzne na banánové slupce a toto kolo pro něj bude poslední?

Autor:
  • Nejčtenější

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

19. dubna 2024  17:06,  aktualizováno  17:43

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

18. dubna 2024

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

17. dubna 2024  12:12

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

21. dubna 2024

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

23. dubna 2024  8:30

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

24. dubna 2024  11:01

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19....

Smrt mámy mi připadá nedořešená, říká syn herečky Jernekové Filip Čáp

24. dubna 2024  9:35

Herec Filip Čáp (53) je znám především z dabingu. V době, kdy měl rozjetou hereckou kariéru, přišel...

Petra Paroubková promluvila o nové lásce, rozvodu s expremiérem i sexy mozku

24. dubna 2024

Petra Paroubková (50) promluvila pro iDNES.cz o svém současném partnerovi, řeckém podnikateli, i o...

„Utajené“ koncerty Eltona Johna v ČSSR. Před 40 lety naštval soudruhy

24. dubna 2024

Přesně před čtyřiceti lety, 24. dubna 1984, vystoupil v pražském Paláci kultury britský zpěvák...

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...