Oprah Winfreyová je známá americká moderátorka, herečka a vydavatelka časopisu O. | foto: Profimedia.cz

Winfreyová je nejvlivnější celebritou, pomohla i Armstrongova zpověď

  • 3
Americká moderátorka Oprah Winfreyová se podruhé v řadě stala nejvlivnější celebritou ve Spojených státech. K úspěchu jí pomohl i její vlastni televizní kanál OWN, na němž se cyklista Lance Armstrong poprvé přiznal k dopingu. Píše to Forbes.

Oprah Winfreyová sklidila prvenství i přes to, že se již dva roky neobjevuje pravidelně na obrazovce. V žebříčku časopisu Forbes za sebou na dalších místech nechala slavné režiséry Stevena Spielberga a Martina Scorseseho.

Nejvlivnější celebrity v USA

Žebříček časopisu Forbes pro rok 2013

  1. Oprah Winfreyová
  2. Steven Spielberg
  3. Martin Scorsese
  4. Ron Howard
  5. George Lucas
  6. Mehmet Oz
  7. Barbara Waltersová
  8. Bono
  9. Suze Ormanová
  10. Clint Eastwood

Devětapadesátiletou Winfreyovou za vlivnou podle výzkumu veřejného mínění, na jehož základě žebříček vznikl, označilo 48 procent dotázaných, což je o procento méně než loni.

Winfreyová provozuje od roku 2011 vlastní televizní kanál OWN, díky němuž má stále vliv na veřejné mínění. I když se její televizi zprvu nedařilo tak, jak čekala, v poslední době sledovanost kanálu stoupá. Pomohl mu i rozhovor Winfreyové s cyklistou Lancem Armstrongem, který se v něm poprvé přiznal k dopingu.

Do první desítky seznamu se vedle slavné moderátorky dostala například pětice režisérů. Spielberga a Scorseseho doplnili ještě Ron Howard a George Lucas na čtvrtém a pátém místě, desátý skončil Clint Eastwood. Ze zpěváků mezi elitu pronikl jen frontman skupiny U2 Bono.

Jediné dvě další ženy na seznamu byly vedle Winfreyové novinářka Barbara Waltersová a moderátorka Suze Ormanová. Z první desítky naopak zcela vypadl loni druhý herec Michael J. Fox.

Armstrongova zpověď u Oprah Winfreyové

18. ledna 2013

,