Mé přepadení byla jen nafouklá mediální bublina, říká Vladimír Polívka

  • 14
Vladimír Polívka (31) zavzpomínal na svou kariéru profesionálního snowboardisty i na studium v Kanadě. Herec promluvil i o tom, jaký je život dítěte slavných rodičů a vyjádřil se k loňskému přepadení v Praze, při kterém byl okraden a utrpěl otřes mozku.

„Nejvíce ze všech svých životních rolí mám rád hraní. Úplné začátky byly v dramaťáčku v mých osmi letech. Mám vystudovanou DAMU. Proč? JAMU bych tehdy nepřežil. Být v Brně, to už by bylo moc,“ říká člen Dejvického divadla v pořadu Mixxxer Live na ÓČKU o studiu v době, kdy se ještě závodně věnoval snowboardingu.

„Dělal jsem tehdy slopestyle, což jsou skoky, zábradlí, u-rampa a podobně. Juniorské závody jsem jezdil od svých třinácti let. Pak přišli první sponzoři a asi do devatenácti jsem jezdil mistrovství. Věnoval jsem tomu hodně času, kostí, obratlů i vazů,“ vzpomíná herec. 

Snowboarding ho prý bavil i proto, že dobré sportovní výkony nikdo nemohl přisuzovat protekci či zásluhám slavných rodičů. S těmi se dnes Vladimír baví často o divadle a filmu. Předávání rad prý však u nich doma moc nefunguje. 

„S tátou jsme si společně napsali představení s názvem Šašek a syn. Hlavně proto, abychom se vídali. Rady jako takové mi však nedává. Asi celoživotně spoléhá na to, že si vše rozmyslím sám a dobře. Nechává to dost na mně, jako ostatně vždycky všechno,“ popisuje Vladimír Polívka

Dobře jsem zmatenej.. jsem zmatenej jako asi všichni. Každopádně zdravej. JE SUIS NEVIM.#zmatenost #malázmatenost #cojavim #nevyznámse #pracujunatom #noactorslife #notheatre #ani rejlenezachrani #nevimcozitra #jesuisNevim #kdybyněkdověděldejvědět #vláďanonstopvkaranténě #ikdyžzdravej #vládanonstop #ikdyžnemocná

26. října 2020 v 10:28, příspěvek archivován: 10. února 2021 v 13:19

Během rozhovoru zavzpomínal herec také na půlroční studium v Kanadě. „Učil jsem se jazyk a věnoval se divadlu. Bylo to skvělé, chvilku samoty v zahraničí doporučuji každému mladému člověku, který moc neví, kudy se v životě vydat. Nenechte se natlačit hned do něčeho, co není opravdu vaše. Chce to v klidu si vše rozmyslet,“ vysvětluje. 

K loňskému přepadení v Praze se Polívka nechce moc vracet. „Byla to nafouklá bublina. Podle policistů se toto děje na Praze 1 několikrát denně s tím, že občas jsou u toho i horší fyzická zranění jako pobodání a podobně. Nechci rozhodně nikoho strašit. Ale chci tím říct, že jsou mnohem závažnější věci, než že já dostanu od někoho facku, spadnu a praštím se přitom do hlavy,“ dodává. 

18. června 2018