Psí život 2014: Vilma Cibulková a Adrian Jastraban jako hippíci

Psí život 2014: Vilma Cibulková a Adrian Jastraban jako hippíci | foto: Martin Linhart

Cibulková jako hippík, Batulková zlodějkou. Hvězdy fotily pro útulky

  • 7
Herečka seriálu Ulice Patricie Solaříková realizovala další sbírku pro psí útulky. Už podruhé nafotila originální kalendář s psí tématikou, do něhož se zapojily přední herecké osobnosti. Na jedné z fotografií pózuje i Vilma Cibulková, která se po boku Adriana Jastrabana stala hippíkem.

"Kalendář vznikal asi měsíc, protože bylo hodně náročné skloubit termíny všech herců. Nejtěžší to měli Vilma Cibulková a Adrian Jastraban, kteří se fotili na konci října, kdy už byla fakt zima. Předstírali hippíky ležící v létě na louce. Vilma byla natolik odvážná, že si dokonce sundala boty a chodila bosa. Adrianovi nezbylo, než ji následovat," vzpomíná Patricie Solaříková, jež novému kalendáři dala název Psí život 2014.

Svéráznou roli plní v projektu i herečka Dana Batulková, která po boku mladšího kolegy Davida Gránského z Gymplu předstírá zlodějku. Zatímco krade pneumatiky, štěká na ni pes uvázaný na řetězu.

Náročné bylo podle Solaříkové shánění nejrůznějších rekvizit. Ta nejcennější je dokonce z konce šedesátých let. "Usmyslela jsem si, že budeme fotit i s cadillacem a že jinou barvu než červenou nechci. Nebylo vůbec jednoduché ho sehnat, nakonec jsem ale měla štěstí a našla kontakt na pána z klubu milovníků cadillaců, který mi na focení ochotně přivezl originál americký cadillac z roku 1969. Tak na tuhle fotku se Sandrou Novákovou a Tomášem Měcháčkem jsem opravdu pyšná," prozradila herečka.

Psí život 2014: Patricie Solaříková a Aneta Krejčíková jako stopařky

Autorem fotografií je Martin Linhar, kterému stanuli před objektivem i Ljuba Krbová s Ondřejem Neffem, Ilona Svobodová, Aneta Krejčíková, Martin Hofmann, Roman Vojtek, Michaela Badinková či Nikol Štíbrová.

Kalendář bude v prodeji v obchodním centru na pražském Smíchově a výtěžek půjde na podporu tří psích útulků v Praze. V loňském roce se vybralo 60 tisíc korun a částka zamířila do tří útulků.