Meghan Markle (Londýn, 19. dubna  2018)

Meghan Markle (Londýn, 19. dubna 2018) | foto: Reuters

Vévodkyni Meghan na královském webu neuvedli kariéru herečky, pak ji přidali

  • 54
Po svatbě s princem Harrym (33) se herečka Meghan Markle (36) stala členkou královské rodiny. Vévodkyně ze Sussexu už má na webových stránkách paláce vlastní záložku. Píše se v ní o její charitativní činnosti a angažovanosti. Autoři nejdřív ovšem vynechali kariéru herečky. Tu pak doplnili v samostatném oddíle.

Meghanina herecká kariéra byla nejdřív zmíněna pouze ve spojitosti, že když natáčela v Torontu v letech 2011 až 2013, tak pracovala coby dobrovolnice v kuchyni. Jídlo, které zbylo na place při natáčení, se prý darovalo do útulků pro místní bezdomovce.

Tvůrci životopisu se pak na hlavní stránce o vévodkyni ze Sussexu věnují další charitě a humanitární činnosti Meghan pro celou řadu organizací. 

Zmínili také, jak se coby 11letá ohradila vůči sexistické reklamě na prášek na mytí nádobí. Říkalo se v ní, že ženy po celé Americe bojují s mastnými hrnci a pánvemi. To Meghan naštvalo a nemohla pochopit, proč se stejně nezmiňují i o mužích. Napsala proto všem možným lidem včetně Hillary Clintonové i výrobci prášku Procter&Gamble. Firma později změnila formulaci z „ženy“ na „lidi“.

„Tyto zkušenosti pomohly utvářet její celoživotní závazek angažovat se v oblastech jako sociální spravedlnost a posílení postavení žen,“ stojí v životopise na královských webových stránkách, kde je také titulek citující Meghan: „Jsem hrdá, že jsem žena a feministka.“

Později tvůrci doplnili druhou záložku, v níž už je herecká kariéra zmíněna.  

Královská svatba Harryho a Meghan

Sledovat další díly na iDNES.tv

Meghan Markle se narodila v Los Angeles. Její matka je Afroameričanka a otec má holandské a irské předky. Po skončení vysoké školy pracovala pro americkou ambasádu v Buenos Aires.

Po epizodních rolích v různých seriálech se v roce 2010 začala objevovat i ve filmu. Hrála ve snímcích Nezapomeň na mě, Dostaň ho tam či Šéfové na zabití. Její neznámější rolí je asistentka Rachel Zane v seriálu Kravaťáci.

S Harrym se potkali v roce 2016 v Torontu, kde princ propagoval své hry Invictus Games. V listopadu 2017 oznámili zásnuby a svatba se uskutečnila 19. května 2018 v kapli svatého Jiří na hradě Windsor. Po sňatku se z americké herečky stala vévodkyně ze Sussexu.

2. listopadu 2016


Britská královská rodina