Hugh Hefner - zakladatel časopisu Playboy

Hugh Hefner - zakladatel časopisu Playboy | foto: AP

Ve věku 91 let zemřel zakladatel Playboye Hugh Hefner

  • 58
Zakladatel legendárního pánského magazínu Playboy Hugh Hefner je po smrti. Zemřel ve středu ve věku 91 let. Oznámila to společnost Playboy Enterprises s tím, že Hefner skonal z přirozených příčin.

„Americká ikona a zakladatel Playboye Hugh M. Hefner dnes zemřel,“ uvedla společnost s tím, že se tak stalo poklidně a doma.

„Můj otec prožil výjimečný a ohromující život mediálního a kulturního průkopníka a vůdčího hlasu jednoho z nejvýznamnějších sociálních a kulturních hnutí naší doby hájícího svobodu projevu, občanská práva a sexuální svobodu,“ uvedl v prohlášení Hefnerův syn Cooper, který působí v Playboyi jako kreativní šéf.

Playboy je považován za etalon pánských časopisů, ale v posledních letech se potýká s klesajícím zájmem mužů. V roce 2015 se magazín, k němuž vždy neodmyslitelně patřily obnažené dívky ve smyslných polohách, rozhodl skoncovat s nahotou, neboť ji považoval za překonanou. Letos se však obnažené ženy na stránky časopisu vrátily, neboť Playboy uznal, že zavrhnutí osvědčeného obsahu bylo chybou.

28.září 2017 v 05:13, příspěvek archivován: 28.září 2017 v 06:05

American Icon and Playboy Founder, Hugh M. Hefner passed away today. He was 91. #RIPHef https://t.co/tCLa2iNXa4

Své vnady v Playboyi vystavily na odiv mimo jiné herečka Marilyn Monroeová, zpěvačka Madonna nebo modelka Cindy Crawfordová.

Hefner byl třikrát ženatý. Přestože plánovanou třetí svatbu jeho tehdejší přítelkyně a nyní 31letá vdova Crystal Harrisová v červnu 2011 na poslední chvíli zrušila, pár si nakonec řekl ano v posledních hodinách roku 2012.

Podívejte se na záběry z poslední svatby Hefnera v roce 2012:

1. ledna 2013

Ještě za svého života vyslovil Hefner přání být po smrti nablízku slavné Marilyn Monroeové. Proto si také koupil na losangeleském hřbitově, kde je legendární herečka pochována, volný hrob hned vedle jejího.

,