Václav Vydra a Jana Boušková

Václav Vydra a Jana Boušková | foto:  Petr Kozlík, MAFRA

Vydra o Bouškové: Kdybychom spolu byli častěji, možná to s námi flákne

  • 5
Už osm let namlouvají Prostřeno!. Pořad, který se stal fenoménem. V jejich případě však osm roků není dlouhá doba. Václav Vydra (62) a Jana Boušková (63) spolu žijí 35 let. O pořadu i společné práci promluvili pro čtvrteční Magazín DNES.

„Já si myslela, že je to projekt na jednu sérii. Třeba na půl roku,“ prozradila Jana Boušková.

„Nikdy bych si nepomyslel, že tím, strávíme téměř desetinu života,“ prohlásil Václav Vydra.
„Desetinu života? Jo?“ zeptala se jeho manželka.
„Určitě. A to jsem optimista,“ dodal herec.

Pořad, který se vysílá každý všední den, se namlouvá tak, že se herci zavřou do studia na jedno odpoledne a namluví všech pět dílů na celý týden. „Že se scházíme jednou týdně na pár hodin ve studiu, je příjemné zpestření. Ve skutečnosti se moc nevidíme. Někdy se potkáme doma pozdě v noci, někdy si spolu dáme snídani a pak každý jdeme za svou prací,“ vysvětlil Vydra.

„Vašek jde třeba o víkendu na hon s koňmi, já jedu točit Ordinaci. Myslím, že je to tak dobře. Vždyť my se známe od doby, kdy jemu bylo patnáct a mně šestnáct a půl,“ míní Boušková.

„Možná, že kdybychom spolu byli častěji, tak by to s námi fláklo,“ zažertoval herec.

Přestože Jana nejdřív Václava odmítla a dokonce se vdala a porodila syna, nakonec se jejich cesty spojily. „Já jsem se v roce 1978 vdala za Petra Svojtku, v roce 1979 se mi narodil syn, v roce 1982 jsem ovdověla. Když jsem se pak stěhovala, Vašek mi pomáhal. Pořád mi pomáhal. Mám pocit, že byl pořád vedle mě,“ prohlásila herečka.

Václav Vydra jejich vztah přirovnal k lanovce na Nebozízek. „No jdeme pořád po jedné koleji, pak se to vybočí a zase spojí a jede po jedné koleji dál,“ dodal.

10. května 2016