Václav Postránecký

Václav Postránecký | foto: Lenka Hatašová, iDNES.cz

Václav Postránecký skončil kvůli zdravotním komplikacím opět v nemocnici

  • 7
Václav Postránecký (75) bojuje již rok s onkologickým onemocněním. Kvůli tomu musel loni na jaře podstoupit operaci dutiny břišní a chemoterapii. Po vážných komplikacích se nyní herec ocitl opět v nemocnici. Ve zprávě pro iDNES.cz naznačil brzké změny.

„Co vám mám říct? Jsem opět v nemocnici. K té mojí nemoci se přidružila ještě další patálie, kterou nikdo nečekal, a všechno se to zkomplikovalo,“ řekl Václav Postránecký Blesku. 

Podrobnosti ohledně svého současného zdravotního stavu již herec nesdělil. „Nezlobte se, to si nechám pro sebe. Považuji to za osobní věc, se kterou se nikomu nesvěřuji,“ dodal herec s tím, že v nemocnici prý především spí a tráví čas s rodinou, která ho denně navštěvuje. O návštěvy hereckých kolegů prý Postránecký nestojí.  

„Nikdy jsem nebyl člověk, který potřebuje rozptýlení. Vždycky jsem měl rád a mám rád doteď především klid,“ dodal na vysvětlenou Postránecký, který se kvůli své nemoci vzdal natáčení seriálu Krejzovi. Jeho roli převzal od 15. ledna tohoto roku Oldřich Navrátil (66). „Bohužel ho nemoc již natolik vyčerpává, že nemůže v natáčení další série pokračovat,“ sdělila v září minulého roku televize Prima.

V úterý ráno naznačil herec v SMS pro iDNES.cz možné brzké propuštění z nemocnice do domácí péče.

Václav Postránecký o své nemoci sám veřejnost informoval počátkem června minulého roku prostřednictvím prohlášení pro FTV Prima. „Vážení a milí, v životě každého z nás nastávají různé momenty a různá období. V tom svém právě prožívám zásadní etapu, kdy se snažím vrátit své tělo za pomoci týmu lékařů do obvyklé kondice. Je však jen na mně, abych se k celé věci postavil statečně a čelil tomu beze strachu, jak nejlépe dokážu,“ uvedl herec. 

Ten přímo během natáčení seriálu Krejzovi podstupoval chemoterapii. V minulém roce oslavil Postránecký pětasedmdesátiny, před Vánocemi se pak představil v kinech v duchařské detektivní komedii Ten, kdo tě miloval.