Myslím, že Martu přemluvím, říká Neckář o konci kariéry Kubišové

  • 5
Zpěvačka Marta Kubišová (75) loni ukončila kariéru. Její kolega Václav Neckář (74) je však přesvědčený, že ji dokáže přemluvit, aby si to rozmyslela. S bratrem Janem (69) byli hosty na Rádiu Impuls.

Marta Kubišová loni na podzim oslavila 75. narozeniny a skončila se zpěvem. Neckář, který s ní a Helenou Vondráčkovou zpíval v kapele Golden Kids, si myslí, že to není definitivní. „S Martou si voláme. Určitě ji přemluvím,“ řekl Neckář.

Prozradil, že se vídá s Karlem Gottem, který na nové desce nazpíval hit Chci tě líbat, jenž v minulosti proslavil Neckář.  Naopak s režisérem Jiřím Menzelem, v jehož Ostře sledovaných vlacích nebo Skřiváncích na niti zpěvák hrál, moc ne.  „Jirka není ještě úplně v pořádku. V nemocnici jsem za ním byl asi pětkrát a doufejme, že se jeho zdravotní stav  zlepší,“ dodal.

Neckář před šestnácti lety prodělal mozkovou mrtvici. Poté musel začít úplně od začátku. Na Impulsu prozradil, že mu na vystoupeních pomáhá čtecí zařízení. S následky po mrtvici se vypořádává statečně. „Ano, ale ty texty, slova ve větách, to je problém. Bohužel taky všechny texty všech lidových písniček jsou absolutně pryč,“ přiznal Neckář, který s bratrem Janem vystoupí 27. července na Benátské a 13. října na Českém mejdanu.