Václav Jelínek (15. října 2018)

Václav Jelínek (15. října 2018) | foto: Herminapress

Jelínek z Luneticu byl u smrtelné nehody, po koncertě srazil na dálnici muže

  • 199
V sobotu vystoupili Lunetic na koncertě Leoše Mareše. Když se zpěvák skupiny Václav Jelínek (43) vracel domů do Jablonce nad Nisou, srazil na dálnici přecházejícícho muže. I když se mu snažil pomoci, chodec zemřel.

Václav Jelínek srazil čtyřicetiletého muže na dálnici D10 na 44. kilometru na místě, kde jsou při průjezdu Mladou Boleslaví proti sobě dvě benzinové pumpy.

„S Vaškem jsem mluvil. Je z toho nesmírně špatný a odmítá o celé záležitosti s kýmkoliv komunikovat,“ cituje Blesk manažera kapely Zdeňka Obhlídala.

„Jediné, co mi sdělil, že se moc snažil, aby toho pána za každou cenu udržel při životě. Už teď má z toho nesmírné trauma, které si ponese až do konce života. A to i přesto, že tragédii nemohl nijak zabránit a hlavně ji nezavinil.“

Manažer dodal, že zpěvák odletěl s manželkou na Ibizu, kde se vzpamatovává ze šoku ze smrtelné nehody. „Je to to nejlepší, co mohl udělat.“

Policie informovala, že muž přecházel dálnici, kde ho nejprve v levém jízdním pruhu srazilo jedno auto. Po nárazu skončil v pravém jízdním pruhu, kde ho přejel další automobil.

Zpěvák se muže, který při srážce přišel o nohu, snažil oživovat. I přes jeho snahu a zásah přivolaných středočeských záchranářů ovšem chodec zemřel. „Dechová zkouška u řidičky byla negativní. U řidiče bylo při opakovaných dechových zkouškách naměřeno do 0,4 promile alkoholu,“ řekla televizi Prima policejní mluvčí Vlasta Suchánková s tím, že řidiči policisté na místě odebrali řidičský průkaz. Nehodu nyní řeší mladoboleslavští kriminalisté.