Václav Klaus a Angela Merkelová na oslavách 50. výročí založení předchůdkyně...

Václav Klaus a Angela Merkelová na oslavách 50. výročí založení předchůdkyně dnešní Evropské unie v Berlíně | foto: ČTK

Na mužích mě nejvíc berou oči, přiznala německá kancléřka Merkelová

  • 2
Německá kancléřka Angela Merkelová považuje za nejatraktivnější na mužích, když mají krásné oči. Politička, o níž se mluví jako nejmocnější ženě na světě to prozradila během sezení pořádaného německým časopisem pro ženy Brigitte v Berlíně.

Na dotaz, co ji může okouzlit na muži, po dlouhém váhání odpověděla: "Krásné oči". Když ji vyzvali, aby svou odpověď rozvedla, už však pouze dodala: "Už tak je to víc než dost."

Merkelová, která vyrostla na východoněmeckém venkově v rodině pastora, nicméně během debaty ještě přiznala, že v minulosti záviděla mužům, že umějí lépe řezat dřevo než ženy.

Angela Merkelová s manželem

Rovněž na mužích obdivovala hluboký hlas. Prý se snažila využívat hlubších tónů při rozmluvě, protože nebyla spokojená se svým příliš vysokým hlasem. S přibývajícím věkem a profesionálním vývojem se však naučila nakonec být sama se sebou spokojená.

Merkelová je vůbec první kancléřkou v Německu. Ve funkci je od roku 2005 a navzdory původní kritice, že v ní byla dost nevýrazná, se těší nebývalé popularitě: s jejím působením v čele vlády jsou spokojeny více než čtyři pětiny Němců.

,