Tom Daley a Dustin Lance Black na Writers Guild Awards (Beverly Hills, 11....

Tom Daley a Dustin Lance Black na Writers Guild Awards (Beverly Hills, 11. února 2018) | foto: Profimedia.cz

Olympionik Tom Daley a scenárista Dustin Lance Black budou mít syna

  • 50
Olympijský skokan do vody Tom Daley (23) a scenárista Dustin Lance Black (43) budou mít syna. Sportovec se už na Valentýna pochlubil, že si s manželem pořizují dítě, které jim za úplatu odnosí dobrovolnice. Ačkoli tají, kdo z páru bude biologickým otcem, oficiálně budou rodiči potomka oba muži.

„Budeme mít chlapečka!“ přiznal teď Tom Daley v rozhovoru s Fearne Cottonovou.

Sportovec si zároveň postěžoval, že svět není zdaleka tak tolerantní, jak by se mohlo zdát. Manželé o svém rodičovství otevřeně hovoří a jejich příspěvky na sociálních sítích nenávistně komentují tisíce lidí.

14.února 2018 v 15:27, příspěvek archivován: 06.března 2018 v 12:26

Happy Valentines Day ❤️‍‍❤️ https://t.co/yo1JG1Lp5E

„Kim Kardashianovou lidé litovali, že nemůže počít třetí dítě ze zdravotních důvodů. ‚Jak milé, že jí to umožní náhradní matka!‘ psali. Ale ke každému homosexuálnímu páru, který nemůže mít dítě, ale zoufale ho touží vychovávat jako heterosexuální páry, se lidé chovají naprosto odlišně,“ postěžoval si Daley.

Tom a Dustin se zasnoubili už v říjnu 2015 a vzali se loni v květnu v anglickém Devonu. Už před svatbou plánovali založit rodinu.

„Rozhodně chceme mít rodinu, ale kdo ví, kdy to bude. Máme velké štěstí, že máme oba rodiny, které nás podporují a chceme to sdílet i s našimi vlastními dětmi,“ prohlásil Tom loni v rozhovoru pro Belfast Telegraph.

Tom Daley je mistr světa ve skoku z desetimetrové věže a bronzový medailista z olympijských her 2012 v Londýně i z olympijských her 2016 v Rio de Janeiru.

Dustin Lance Black je scenárista, režisér, televizní producent a aktivista za práva LGBT menšin. V roce 2008 získal Oscara za nejlepší scénář k filmu Milk.